Следвайте ни

Обичана попфолк звезда се завръща с хит за COVID-19

viber icon

Една от най-оборотните и обичани попфолк звезди от 90-те - Цветелина ,се завръща под светлините на прожекторите, като е избрала странно вдъхновение за новия си продукт. Тя е използвала за муза COVID-19 и леко се е преориентирала, тъй като вече пише стихове за преборването на пандемията

Цветелина, в чието творчество влиза вечният хит "100 мерцедеса", сега блести на ново поприще - изпява стиховете за битката с коронавируса и ги обединява в аудио книга, която кръщава "Преходът".

"Вдъхновена от трудностите, пред които ни изправи пандемията, започнах да пиша послания в стихотворна форма, които отговарят точно на момента, който преживяваме. Стиховете са продиктувани от контактите ми като арт терапевт и психолог с потърсилите ме за съвет и помощ", разказва Цветелина.

В продължение на 101 дни поетесата зарежда виртуалното пространство с кураж, надежда, любов и оптимизъм, както самата тя казва. Посланията са в стихотворна форма, които имат своята последователна, разказвателна история, въвеждаща ни в Новата Земя и Новото Небе, за което езотериците говорят от години.

За пътя на Духа към Душата. ЕдинЕние на Разум и Сърце, което прави човек цялостен и пълен с живот. Тези посланията неочаквано и за нея се превръщат в аудио книга с музикален фон на акустична китара. Цветелина изпълнява стиховете под съпровода на китариста Самуил Гелев.

"Преходът" е първата по рода си книга, в която са обединени стихове за коронавируса, изпълнявани от фолкпевица и събрани на едно място.

"Аудио книгата е повече от терапия. Тя е мощен енергиен заряд за осъзнат, щастлив ден и живот. Това не е медитация. Посланията имат за цел да ви събудят за живот в целостта на вашата истинска същност", споделя Цветелина, която още преди години се отказа от попфолка и се насочи към народната музика. След това съвсем остави пеенето на втори план и в момента работи като личен психолог.

Изпълнителката е готова да помогне срещу страха, тревожността и негативните прояви, които са породени от COVID пандемията.

Ето и част от стиховете в аудио творбата:

"Ти реши кога да сложиш точка.

Изворът духовен няма край.

Времето си прецени

и докрай нещата довърши"...

"Първа стъпка към мечтата.

Води те към цел съзната.

Волята си ти включи.

И целта докрай сбъдни"...

"Дай пред себе си заявка

и труди се като мравка.

Повече от теб отдай.

Виж сполучилия край"...

Впечатлена от гласуващи в чужбина

Цветелина има отношение и към последните парламентарни избори, като е особено впечатлена от българите, които гласуваха в чужбина.

"Поздравявам всички хора, които гласуваха на парламентарните избори, особено българите в чужбина, които се вълнуват от съдбата на родината си. Това са истинските победители на тези избори. Хора, които зачитат гласа си. Единицата и цялото. Които са активни както в своя живот, така и в отговорността си за обществото, което изграждаме заедно. Благодаря ви, че помните корените си. Блестящ пример за свободна воля", заяви емоционално изпълнителката, пише bgdnes.bg.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?