Следвайте ни

Няма скрито-покрито! Кралицата кри това от света 59 години, сега всичко лъсна

viber icon

Падна друга интересна тайна, свързана с Елизабет II.

Всичко започнало малко преди 1961 година. В същата година тогавашният американски президент Дуайт Айзенхауер и съпругата му били на гости на британската кралица и съпругът й принц Филип в замъка Балморал.

Малко след като си тръгнали Елизабет II пратила писмо на американския президент, в което му споделила едно от най-сладките си изкушения.

По време на важната визита готвачите на кралицата нагостили американския президент и жена му с любимите палачинки на кралицата. Оказа се, че това са т. нар.  шотландски палачинки.

В писмото, което Елизабет II пратила на Айзенхауер пишело рецептата за приготвянето им.

„Рецептата е за 16 порции. Когато има по-малко гости, обикновено слагам по-малко брашно и мляко, а останалите съставки използвам в обичайното количество. 

Опитах също да ги залея със сладък сироп вместо захар (направен от вода, захар и лимонов сок) Или сироп от меласа. Оказа се много вкусно. 

Също така имайте предвид, че сместа трябва да се разбърква дълго и старателно. И е добре веднага след като е готова са се пекат палачинките“, споделила още английската кралица.

„Уважаеми господин президент! Когато видях снимката ви в днешния вестник, където стоите пред пъдпъдък на скара, се сетих, че не ви бях изпратил рецептата за палачинка, която ви обещах в замъка Балморал. Надявам се да се насладите на палачинките ”, така започвало писмото на Елизабет II до американския президент.

Ето каква е рецептата за любимите шотландски палачинки на кралицата:

Необходими съставки за 16 порции:
2 яйца, 4 супени лъжици пудра захар, 2 чаши мляко, 4 чаши брашно, 2 чаени лъжички сода за хляб, 3 чаени лъжици бакплувер и 2 супени лъжици разтопено масло.

Начин на приготвяне:

Смесете яйцата, захарта, част от млякото и цялото брашно. Разбийте добре.
Към получената смес добавете останалото мляко, содата, бакплувера и разтопеното масло. Разбийте отново добре.
Изсипете част от сместа в нагорещен тиган и печете докато станат златисти.

jenata.blitz.bg

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Лора

04.04.2020 | 20:11

Изглеждат чудесни, кралицата си е винаги такава, благодаря и на сайта...!

Отговори
4 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?