1939
Следвайте ни

Няма мърдане: Ето какви правила спазват още от бебета в кралското семейство

viber icon

"Царската корона е тежка" е израз, който не е измислен случайно. Членовете на кралското семейство са ограничавани от безброй правила, свързани с протокола на короната. По-интересното е, че те се отнасят дори за кралските бебета. Ето и какви са правилата:

Представяне малко след раждането им

Хората виждат кралските бебета само часове след раждането им. Майката трябва да се е възстановила и да изглежда максимално добре за представянето.

Без бебешко парти

Въпреки че няма пряко правило забраняващо бебешките партита, те все още се считат за „американско изобретение“. Въпреки нарастващата популярност на тази традиция във Великобритания, британското кралско семейство не организира подобни празненства.

Полът на бебето се пази в тайна

Обикновено полът на бебето и предполагаемата дата, на която ще се роди се пазят в тайна. На обществото се съобщава само състоянието на майката.

Ограничен избор на имена

В британското кралско семейство е обичайно да се избират имена за новородените въз основа на собственото им родословно дърво, без да се проявява прекалена креативност, пише Vesti.bg. Въпреки това, ако едно дете е доста далеч в наследствената линия, родителите имат повече свобода.

Кралските бебета са повити със специални одеяла

Що се отнася до кралските бебета, дори най-малките детайли са важни. Например вълнените одеяла, в които децата са повити по време на представянията си, са специално произведени от английска компания, която съществува повече от 100 години.

Много кръстници

Правилата са ясни – кръстниците не могат да са от близко семейство и трябва да са много.  Докато повечето хора имат само 2 кръстника, принц Джордж има 7, принцеса Шарлот – 5, а принц Луис – 6. Предполага се, че поради сложността на техния живот кралските деца се нуждаят от допълнително ръководство.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?