46

Ново 20: Боно се срамува от U2

Боно призна, че го хваща срам, когато чуе някои стари песни на U2. Той издаде също така, че не харесва името на своята банда. Ирландската рок група, създадена през 1976 г., се състои от фронтмена Боно, Дейв "Едж" Евънс, Адам Клейтън и Лари Мълън Джуниър - всички те съученици от училище в Дъблин.

Рокаджиите имат поредица от албуми номер едно във Великобритания през 40-годишната си кариера и са продали повече от 157 милиона албума, пише life.dir.bg.

Участвайки в подкаста "Awards Chatter", заедно с колегата си Едж, Боно разказва: "Бях в колата, когато веднъж пуснаха една от нашите песни и както казваме в Дъблин - светнах в аленочервено от срам. Но може би това е правилното място за един артист - на ръба, да се смущава, да изпитва нещо като болка от срам, да не се изложи. Това е и полезно, държи те във форма", цитира го "Sky news".

Боно се срамува от U2 - 2

 
 
 
 
  
 
 
 
 

Боно каза, че се гордее най-много с песента им "Vertigo", но добави: "Повечето от другите ме карат малко да настръхвам".

61-годишният фронтмен не си пести самокритиката и сподели, че според него гласът му е звучал "напрегнато", но отчита, че "групата звучи невероятно."

Той твърди, че е станал певец едва наскоро, след като е слушал музиката на "Ramones" и е осъзнал, че не му е нужно да бъде рокендрол вокалист. Боно разказа и как певецът и авторът на песни Робърт Палмър казал на колегата му Клейтън през 80-те години на миналия век: "Би ли казал на певеца си да свали малко високите, ще си направи услуга, ще направи услуга и на гласа си, и на всички, които трябва да го слушат".

И Боно, и 60-годишният Едж признаха, че и те и останалите от групата не харесват особено името U2.

Отначало се нарекли "The Hype", но те сметнали, че името е буквално и никак не оригинално. Едж си спомня: "От предложенията, U2 беше най-малко противното на всички и затова то приехме. То също така не предполагаше, не разкриваше каква музика ще свирим, и това ме караше да се чувствам свежо в този смисъл".

Боно обаче коментира, че все още не харесва името. Той допълни и че Пол Макгинес, първият им мениджър казал: "Вижте, това е страхотно име, ще стои добре на тениска - буква и цифра".

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?