Нова мода: Шият коса с игла и конец

Прическата с игла и конец вече е на мода и под тепетата

Шита с игла и конец коса - тази най-нова мода е на път да завладее Пловдив. Хитрата техника от години е хит отвъд Океана. Под тепетата вече я прилага артстилистът Сурпик Нишанян.

Методът е истински хит в Холивуд, а набира все по-голяма популярност и у нас. Сузи получила покана за участие в семинар, който се водел от звездния стилист Невена Желева. Тя е собственик на един от най-елитните салони Невена в Чикаго и е единственият българин, посланик на бранда American Crew в света. Невена практикува в САЩ от 2001 година и благодарение на усърдието и уменията си, се издига до списъка в фризьори, които подготвят знаменитостите за Оскарите. Сред звездните  клиенти са Джордж Клуни и Лайнъл Ричи. 

Шиенето на коса позволява бързо оформяне на официални, спортни, абитуриентски и булчински  прически, без да са нужни фиби, фуркети и ластици.


"Новата техника дава възможност на фризьора да предложи още по-голямо разнообразие на клиента. Методът е насочен изцяло към стилизация на косата. Поради специфичната си изработка, прическата придава естествено излъчване и непринуденост и едновременно с това стабилност", обяснява Нишанян. Тя е имала шанса да получи покана от Невена да й асистира през цялото време на семинара.  

Косата се прикрепя изцяло с помощта на специални гланцирани конци и пластмасова игла. Това дава изключителна лекота и комфорт. Допълнителен ефект придава използването на цветни конци. При „шиенето“, те контрастират с косата. Дори най-фините елементи на прическата се запазват два-три дни до следващото измиване, а методът е напълно безвреден за косата. Отстраняването на конците е изключително лесно и може да стане у дома или при фризьора.

Сурпик Нишанян е преподавател по фризьорство в "Ана Май". Участвала е в престижни международни конкурси в Атина и Чикаго, където показва майсторски умения в подстригване и оформяне на дневна прическа. В творческата биография са записани участия и в световни състезания в Москва и Париж, на които се представя с булчински прически. Подготвяла е фризури за множество ревюта и модни дефилета.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?