Следвайте ни

Нов български филм сниман в Ракитово

Новините от Пазарджик и региона

viber icon
Ралица ИВАНОВА, "Пазарджишка Марица"

Нов български филм е сниман в Ракитово. Той се казва "Беси" и е базиран на легенда за съкровища по земите, обитавани от племената на тракийското племе Беси, получени като дар от Александър Македонски в знак на благодарност за помощта, която те са му оказали по време на неговите походи. В интернет усилено се въртят тийзърът и трейлърът на лентата.

Че Ракитово се е превърнало в снимачна площадка, познаха местни жители, които не скриха радостта си и вече валят многобройни постове в социалната мрежа. Потвърждава го и актрисата Мария Миради в свое интервю, в което разкрива интересни подробности за снимките. "Тази част от България е особена, там магията витае навсякъде. Дърветата ти шептят за миналите времена. Мистика си е! Мекотата на природата, която те поглъща ... Невероятно, просто ставаш по-чист!", казва актрисата за kapana.bg.

Във филма участват Дичо Христов, Ивайло Аспарухов, Мария Миради, Деница Георгиева и други. Оператор е Никола Дамов, сценарист и режисьор е Георги Врабчев.

Саундтрак на лентата е песента на Дичо - "Дух", като в клипа са включени предимно сцени от филма. Ракитовци разпознават Часовника на Бърдо, околностите на Ракитово, панорамни гледки на града и известно вилно селище в Цигов чарк.

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?