46
Следвайте ни

Нож в сърцето: Първата любов на Лили Иванова я посече жестоко

viber icon

„Лили Иванова отдавна не занимава съзнанието ми, да взима колкото си иска пенсия. В крайна сметка всеки сам си отговаря за старините." Така Личо Стоунса, или Илия Караянев, една от големите любови на примата на родната естрада, обяснява ситуацията с пенсионирането си, което се случило скоро.

„Какво ще се занимавам с българска пенсия? За десет и малко години работа шведите ми дадоха 1200 евро пенсия, а като ме извикаха в НОИ, се оказа, че ще взимам 100 лв., които сега сигурно са малко повече. Теглих им една майна и треснах вратата“, със смях разказва ситуацията с пенсионирането си 73-годишният Илия Караянев, цитиран от "България Днес".

Лили Иванова

За 80-годишнината на Лили Иванова през 2019 година МС гласува от специалните пенсии за заслуги 700 лв. на певицата.

Това можеше да стане десетилетие по-рано, но тогавашният министър на финансите откри, че примата има неплатени данъци за половин милион лева.

„Все пак нали Лили все още пее, какво толкова“, обяснява още Личо.

Илия Караянев-Личо, който е емблемата на град Пловдив, от години не контактува с певицата. А преди време двамата бяха голяма любов.

Според създателя на Лили Иванова и неин бивш втори съпруг Здравко Радоев Личо, с когото са първи приятели, е голямата любов на примата ни, а не покойният Ванко Пеев.

„Двамата бяха лудо влюбени. Това се случи след развода на Лили с Янчо Таков. Личо не цепеше басма никому, най-малкото на нея.

Може би това му качество й харесваше много по това време“, разказва днес Здравко Радоев.

„Веднъж при едно от турнетата ни с моя оркестър Лили ме помоли да вземем Личо с нас.

Тя вече имаше връзка с него, а той съответно беше много добър китарист и знаеше целия репертоар, свиреше всички сола на китарата си.

Пътувахме заедно, но в Благоевград се случи един инцидент. Трябваше да тръгнем на концерт в окръга, но Личо се беше напил в ресторанта.

В автобуса сме Лили, аз, целият оркестър и очакваме Личо да дойде. След 20 минути чакане Лили изпрати озвучителите да го търсят в хотелската му стая.

Те отиват при него, но той ги напсувал. Казал: „Е*ал съм ви концерта!“. Тогава Лили ме попита може ли другият ми китарист от оркестъра да изсвири солата.

Той каза: „Ще пробвам“. Това беше последният им контакт, просто алкохолът ги раздели, но бяха голяма любов.

Тя едва преживя раздялата си с Личо“, разказва още Радоев. Веднага след това Асен Гаргов се възползва от факта, че примата е сама,

и се вмъкнал в леглото й. Двамата с Гаргата правят едни от най-популярните дуети през 80-те, свидетелства още култовият музикант Здравко Радоев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Чавдар Оцетаров

Чавдар Оцетаров

18.10.2021 | 20:30

Моля, не коментирайте толкова лични неща от интимен характер, не защото става дума за известна личност, а просто не е етично.

Отговори
1 0
Какъв

Какъв

15.10.2021 | 09:38

нож ? Какво посичане ? Егати и заглавията , които праскате .

Отговори
12 1
Георги v.

Георги v.

15.10.2021 | 07:29

Този търси минута слава на гърба на Лили, както и много други. Не го е срам. КОЙ Е Той? Бил велик китарист. Като му гледам снимката, пиянде. Колкото осигуровки е плащал, толкова ще взема. Лили е друга работа и заслужава държавна награда,въпреки че не я слушам и не я харесвам.

Отговори
21 7
Тони

Тони

15.10.2021 | 02:36

Абе стига с тая пенсия на Личо! Защо не казвс, че в по голямата си част е инвалидна?! Кой ще му даде за 10 години, даже и в Швеция 1200 € пенсия!

Отговори
20 5
Павел

Павел

15.10.2021 | 02:22

Личо е невероятен китарист, а относно алкохола..кой нормален човек можеше да живее трезвен в оная съветска колония?

Отговори
12 20
Сенси

Сенси

14.10.2021 | 23:23

Каква първа ... Искате да кажете сто и първата любов на Иванова. За Личо пък изобщо не е било любов.

Отговори
18 15
Жоро

Жоро

15.10.2021 | 11:35

ТИ СИ ГОВЕДО,КАЙНАР.

Отговори
3 4
ЖОРО

ЖОРО

15.10.2021 | 11:36

КАЙНАР!

Отговори
1 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?