Следвайте ни

Никога не говорете за тези 3 неща, за да не останете без пукнат лев

viber icon

Народът отдавна го е казал кратко и ясно: "Парите обичат тишината!". И сигурно зад тези думи се крие съвсем логично обяснение, пише jenata.blitz.bg.

Много хора наистина са убедени, че парите са като енергия, която се подчинява на свои собствени закони. 

Ако се задълбочите малко повече в психологията, ще забележите, че много предприемачи и успешни хора говорят за парите по един и същи начин. А замисляли ли сте се дали не го правят с някаква причина?

Определено е така. И точно затова днес от  jenata.blitz.bg ще ви посочим за какви неща е по-добре да си мълчите, ако не искате цял живот да страдате от липса на финанси. 

На първо място: никога не се хвалете с успехите си. Колкото и да ви се иска да споделите с някого какво сте постигнали, не забравяйте, че има много завистливи хора.

За съжаление, нещата в днешно време са такива, че у много хора, дори и някои от приятелите ви, вашите успехи могат да предизвикат единствено завист и злоба.  

Затова най-добре не споделяйте с другите колко добре се справяте на работното си място. Освен това,  с времето тази отрицателна енергия се натрупва и започва да действа срещу вас. А вашите приятели могат да станат ваши конкуренти. 

Не е добре да споделяте с околните и за неуспехите си. Въпреки че грешките са, за да се учим от тях, определено не си струва да се оплаквате от провалите си. Освен че това ще ви направи по-слаби, ще даде възможност на околните да започнат да злорадстват.

На хората им харесва, когато разберат, че някой се справя по-зле от тях. Понякога дори подобно нещо им действа успокояващо и ги кара да не полагат никакви усилия, за да се поправят. 

Добре е да мълчите и за бъдещите си планове. Ако в главата ви се въртят куп идеи как да подобрите финансовото си положение, по-добре, вместо да разказвате наляво и надясно за плановете си, се захванете с реализирането им! 

Защо ли? Работата е там, че когато говорим за идеите си, получаваме социално одобрение. А това социално одобрение засяга основно мотивацията ни, защото го получаваме без специални условия.

Да не говорим, че по този начин рискуваме някой да отмъкне добрата ни идея и да я реализира преди нас, приписвайки си всички заслуги.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?