Следвайте ни

Невиждано! Кой е очаквал тези думи от Мария Игнатова

viber icon

Мария Игнатова рядко говори за личния си живот, още повече пък, когато е затворила една дълга страница и е отворила нова със съвсем различен човек. И все пак това е факт.

Настоящата ситуация около коронавируса пък допълнително провокира блондинката да разкрие неподозирана част от себе си пред своите почитатели, които не са никак малко.

"Събитията не ме завариха неподготвена и не промениха начина ми на живот. Доста по-рано направих доброволния избор на по-съзерцателно и мисловно съществуване и пренаредих приоритетите си. Разбира се, давам си сметка, че последиците от случващото се засягат всекиго. Не съм хранила илюзии, че ще станем "по-добри" – Чомски вече ни предупреди за това. (смее се.) Човечеството се е изправяло пред много по-тежки изпитания и по-добри не сме станали", споделя с откровен тон тв водещата в скорошно интервю пред списание EVA. И добавя:

"Станахме разглезени, забравихме, че живеем по-добре от всякога, и резултатът е налице. Глобално. Тепърва ще се налага да вземаме трудни решения и да приемем, че никой не знае дали ще бъдат правилни или не. Дори големите съвременни мислители са объркани в някаква степен...

Много ми се иска хората да разбират, че тревожността и страхът са отделни неща – първото е сякаш перманентно състояние без обект, а второто има конкретен такъв. Най-общо хората имат нужда да си обяснят необяснимото и бумът на фалшивите новини и конспиративните теории в момента е съвсем логичен. Не без любезното съдействие на дигиталния свят, разбира се.

..технологиите и науката еволюираха скокообразно през последните двайсетина години, но не и човечеството. Не сме готови да получаваме и да отсяваме безкрайния поток от информация. Хората избират това, в което вече вярват. Фалшивите новини се разпространяват в пъти по-бързо от истинските. Цели поколения вече излагат живота си (или по-скоро живота, който биха искали) на показ – съвсем доброволно, без да се замислят. Мигновеното удовлетворение (или instant gratification) от валящи сърчица се превръща във всекидневна необходимост – и преди да си разбрал, вече сам не можеш да отговориш на живота, който проектираш в мрежата".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Николова

Николова

19.10.2020 | 07:07

Господи, защо ни занимавате с незначителни хора. Няма ли за какво да пишете. Или ще е Мария Игнатова или ще е Глория. Това платени реклами ли са?

Отговори
4 1
Роза

Роза

18.10.2020 | 20:54

Интелигентна е, колкото и да ги е яд злобарите.

Отговори
4 3
Ехо

Ехо

18.10.2020 | 15:56

Вгледайте се добре! Кой каза че била красива? Защо лъже?

Отговори
5 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?