1939

Невероятна история: Котка стана водач на сляпо куче ВИДЕО

В американския град Бърлингтън, щата Върмонт, овчарско куче, сляпо и с двете очи, намери водач в лицето на котка, съобщи The Mirror, цитиран от NOVA.

През 2019 г. 28-годишният Робин Вагнер се сдобива с немска овчарка на име Блейз. При преглед от ветеринарен лекар се установило, че кучето има проблеми със зрението. Ветеринарният лекар диагностицира Блейз със слепота на едното око и предупреждава, че зрението му ще продължи да се влошава. Скоро кучето ослепява напълно, а два месеца по-късно дясното му око е отстранено. След това то става много неспокойно и неуверено в себе си.


Котка на име Сатин, която живеела с Вагнер, се притекла на помощ на Блейз. След като котката мяука, кучето спира и сменя посоката. Така тя помага на четириногия си приятел да се ориентира в пространството.

„Котката и кучето обичат да спят с нас в леглото. Преди, когато Блейз скачаше на леглото, Сатин изтичваше от стаята, за да избегне кучето да я настъпи. Но с течение на времето забелязахме, че Сатин остава на място и мяука силно, така че Блейз да разбере, че трябва да спре и да я заобиколи“, разказва Вагнер.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

09.08.2022 | 04:52

има ЖИВОТНИ поХОРА и от ХОРАТА

Отговори
3 0

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?