Следвайте ни

Нешка Робева с ново амплоа, сбъдна й се хороскоп на много години

viber icon

Голямата Нешка Робева се е отдала на нова задача и усилията й се отплащат. През годините тя  създаваше шампионки в художествената гимнастика. Дълъг е списъкът на грациите, преминали през ръцете й и усвоили най-нежния и красив спорт от най-успешната ни треньорка на всички времена. За 25 години треньорска работа нейните възпитанички завоюват на световни, европейски първенства, олимпийски игри и световни купи 294 медала - 143 златни, 88 сребърни и 63 бронзови. И ако целия си живот бе отдала на спорта и младите гимнастички, днес Нешка се е посветила на тези, които не могат да говорят нашия език, но ни учат на любов - животните.

Вече повече от година Робева се е уединила на вилата си в село Трудовец. Далеч от суетата на големия град, треньорката на златното поколение в българската художествена гимнастика отново е във вихъра си в поредната си благородна мисия.  

Както навсякъде из цялата ни страна, и в Трудовец бездомни животни - бол, но и безотговорни стопани - също. Преди няколко месеца голямата Нешка се смили над бездомниче - Маша, като й даде подслон в къщата си. После се появи и Черна и за отрицателно време кучешките обитателите набъбнаха до 16. Всичките Робева ги отгледа и щом поотраснаха със съдействието на добри хора и организации, посветени на тази дейност, ги задоми в чужбина. 

Откакто съжителства с представители на най-добрия приятел на човека, общо 15 отгледани от славната ни треньорка кутрета живеят при новите си семейства. 11 от тях са задомени в Германия, а четири са намерили домове тук, в България.

Щастието, което животинките носят на Нешка, бе помрачено миналия месец, когато тя откри Черна - майката на седем от осиновените вече кученца, да агонизира. Отровена. От човек, разбира се... Извършителят на злодеянието все още крачи бодро по земята, ненаказан, но за всеки грях - има и възмездие. 

Искрите в очите на треньорката обаче отново блещукат от няколко дни, откакто опашки край нея въртят още двама новодомци - Пижо и Пендо. "Една жена от селото ги намери изхвърлени. Ще ги отгледам, както всички други, и направят ли 4-5 месеца, след като минат всички задължителни ваксини и обезпаразитяване, ще им намерим домове, вероятно отново в Германия или в Австрия", разказва пред ПИК Робева.

"Сутрин може да не си изпия кафето, дори да не закуся, но за животинките - закуска задължително. Ще ви споделя нещо интересно... Преди много, много години, ми бяха направили хороскоп. Излезе, че в средата на живота си ще сменя амплоато си и ще се занимавам с изкуство, както и стана. Хороскопът показа още, че ми предстои самотна старост. Казах си: Абсурд, това не мога да си го представя изобщо - да живея сама на вилата. Сега хем съм сама тук, хем не съвсем - обградена съм от любовта на моите животинки", сподели още Нешка. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

браво

браво

27.03.2021 | 10:41

закон да задължава стопанина да чекир животното... или да се доказва със свидетели чие е това животно... изоставяи.ш или гониш животното ...носиш глоба солена и аконово наказание....

Отговори
0 0
браво

браво

27.03.2021 | 10:40

или го можеш или не... нешка е голяма !!!!

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?