1939
Следвайте ни

Не сте предполагали, че за кучетата е вредно...

viber icon

Разходки под дъжда крият рискове за домашните любимци. До какво могат да доведат дългите разходки в есенното време, предупреди президентът на Руската кинологична федерация (RKF) Владимир Голубев.

Според него мокрото и влажно време може да докара настинка на домашния любимец, ако той няма специално облекло. 

„Разходките в студено време при дъжд и силен вятър може да доведе до настинки при кучетата. Това важи особено за декоративни породи, кучета с къси крака, по -големи домашни любимци и кучета без козина. По-добре е да отмените дълга разходка“, каза Голубев пред РИА Новости.

В същото време не трябва напълно да отказвате да излизате навън при лошо време, по-добре е да правите кратки разходки, отбеляза специалистът, пише standartnews.com. Трябва да се върнете у дома, ако кучето започне да трепери и да прибира лапи, докато е навън. На закрито е необходимо да измиете лапите на кучето и да го избършете с кърпа, както и да го срешете.

По-рано Голубев разкри пред собствениците на кучетата причините за плешивостта на домашните любимци. Според него плешивостта може да бъде причинена от подстригване на кучета "до нула". Също така специалистът предупреди, че твърде късата подстрижка може да доведе до промяна в цвета на козината или до началото на нейната загуба. Късите прически са противопоказани за кучета с подкосъм, тъй като могат да нарушат „естествения механизъм на терморегулация“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?