Следвайте ни

Не сядайте на леглото с дрехите, с които сте излизали

viber icon

Ако искате да сте здрави, лягайте в кревата само с пижама или друго спално бельо. Защото бактериите се закрепват към дрехите, с които сме били навън, като лепило, алармира mila.bg.

„Бактериите може да живеят седмици или дори месеци върху дрехите“, споделя д-р Филип Тиерно – директор по микробиология и имунология в Нюйоркския университет. Затова е добра идея да свалите ризата, с която обикаляте 12 часа на ден, преди да седнете на леглото.
Носенето на външните ви дрехи в кревата може да причини инфекции, обриви, акне и дори да покани в дома ви бълхи.
Една от причините за акнето по гърба и гърдите се дължи на дрехите, които събират прах от улицата и офиса, потта и мъртвата кожа. Човешкото тяло отделя приблизително половин милион кожни клетки и около литър пот всеки ден.
А вашето легло може да бъде чудесен гара за транспортиране на цялата тази мръсотия.

Дрехи са били навсякъде. Буквално.

Отделете малко време, за да помислите до какво са се докоснали вашите дрехи: седалки в метрото, офис столове, бар столове, стени на асансьора, пейки в парка … Сега помислете колко още хора са използвали тези места преди вас.
Искате ли да ги поканите да седнат на вашето легло?

Леглото ви е зона на комфорт и безопасност
Трябва да ви е удобно да се увиете в одеяло и да прегърнете възглавницата си, тъй като това е място за отдих и натрупване на енергия. Затова не работете в леглото, а прекарайте време с половинката или приятели в хола или в кухнята с чаша вино. Така мозъкът ще свързва леглото с релакс и комфорт, което е от голяма полза за здравословния сън.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?