49

Не си губи времето: Цар Петър от "Войната на буквите" съблазни ослепителна барабанистка

Младият актьор Ненчо Костов, когото гледаме в ролята на цар Петър в хитовия сериал на БНТ „Войната на буквите“, крие авантюра с колежка от Народния театър. 30-годишният варненец от няколко години насам е на крилете на любовта заедно с красавицата Елена Иванова, която е сред новото поколение звезди на първата ни театрална сцена, пише "Ретро".

Разликата във възрастта им с Ненчо е една година в негова полза. В трупата на Народния той убедително влиза през 2019 г. и само няколко месеца по-късно е отличен с награда „Аскеер“ за изгряваща звезда за ролите на Васил Левски в „Наблюдателите“ и Дебелянов в „Дебелянов и ангелите“. Половинката му е сред гостуващите актриси в Народния театър, но участва в някои от най-хитовите представления от афиша, сред които и „Калигула“ с Деян Донков. Тя е бивша балерина и състезателка по лека атлетика, а освен като актриса се изявява и като модел. Имала и музикални заложби, като ученичка ходела на уроци по пеене, а сега вземала такива по барабани.

Двамата с Ненчо крият връзката си от публичността, особено откакто той е сред звездите в историческата сага „Войната на буквите“, която прикова цяла България пред малкия екран. В социалните мрежи обаче не липсват техни романтични кадри от пътешествията им и съвместния им живот. Екранният цар Петър признава, че интересът на нежния пол към него от началото на сериала не се е увеличил, защото всички погледи били насочени към Баян. Всъщност Ненчо се бил явил именно за тази роля по времето на кастингите, но впоследствие тя била дадена на колегата му Даниел Върбанов, който е последна година студент в НАТФИЗ.

Младият актьор признава, че е получил огромна подкрепа от близките си, но и от по-опитните си колеги, които участват в сериала. С роли във „Войната на буквите“ са Захари Бахаров, Деян Донков и Теодора Духовникова. „От тези хора се учиш, докато работиш с тях. Учиш се от погледа, усета, реакциите, идеите им. От дисциплината, мисълта, които влагат, от това колко са наясно с героите си и степента на подготовка, с която идват на снимачната площадка. Същевременно те се грижат за цялостната атмосфера, за сближаването във и извън работния процес, за това по-неопитните им колеги да се чувстват спокойни и сигурни в себе си. Наистина ги усещах като мое семейство“, коментира той.


С екранния му брат, изигран от Даниел Върбанов, се запознали на снимките, но само за 3 дни успели да се сближат и да станат приятели.

Ненчо не бил разочарован, че не бил избран за Баян, и не таял завист към колегата си. Въпреки че е сред най-младите лица в киното и театъра, Костов не се оплаква от възнагражденията, които получава за труда си, и е категоричен, че не би емигрирал в чужбина, както много негови връстници.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?