3906

Не иска да изпусне евтиното жилище: Бездомният Юксел Кадриев съди общината

Новинарят не иска да се изнася от евтиното жилище, в което се шири от 11 години, без да е социално слаб

 

Съдебна битка срещу общината и кмета на столичния квартал „Красно село“ е подел Юксел Кадриев. Новинарят вече шест месеца води дело, опитвайки се да стопира заповедта на кметството да го изгони от общинското жилище, което той, майка му и дъщеря му ползват срещу символичен наем от 80 лева на месец от 2011 г. насам.

През пролетта стана ясно, че Юксел е попаднал в списък с лица, които трябва незабавно да освободят общинските жилища, които ползват, тъй като доходите им не отговарят на критериите. Кадриев многократно надхвърлял изискуемия доход за наемане на подобен тип апартамент и пред общината е декларирал, че получава възнаграждение в размер на над 75 хиляди лева за година, което означава, че заплатата му на водещ на новинарския блок на Би Ти Ви възлиза на 6 бона месечно. Той обаче не се съгласил доброволно да се изнесе от имота и веднага пуснал жалба в съда. Делото е стартирало още на 24 март 2023 г., но продължава да се точи и до ден днешен. От протоколите от съдебните заседания в Административния съд в София е видно, че Юксел не се явява лично на заседанията, а е представляван от адвоката си. Вече са минали три такива, а следващото е насрочено за 2 октомври.

В момента битката на новинаря е стигнала „до кривата круша“. Той е поискал съдебна оценителна експертиза на жилището, което обитава, за която е заплатил 350 лева, и очаквал вещото лице да се произнесе в негова полза. Адвокатът му пък настоявал случаят му да бъде пренасочен към Върховния административен съд, пише Ретро.

Въпреки че тв водещият е трябвало да напусне спорното общинско жилище още през пролетта, на същия адрес в „Красно село“ все още се води дори неговата фирма. Не е ясно каква е причината Юксел да настоява да остане да живее в имот на общината при условие, че разполага със солидни доходи и би могъл да си позволи да се изнесе под наем или да си закупи своя недвижима собственост. Справка показва, че обзаведените апартаменти под наем в квартал „Красно село“ вървят на цени между 800 и 1200 лева месечно – сума, която Кадриев със сигурност би могъл да си отделя без проблем.

На 1 април тази година тв водещият отпразнува професионален юбилей – 20 години на екран в Би Ти Ви. За двете десетилетия стаж в медията със сигурност е изкарал пари поне за един апартамент в София, коментират озадачени негови колеги. От 12 години обаче обитава общинско жилище, каквито се полагат на социално слабите семейства с тежки финансови затруднения и без покрив над главите си.
  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Този

Този

09.09.2023 | 07:57

Преди да се докопа в телевизията е работил в бригада ремонтираща покриви .А това ,че живее в апартамент с евтин наем вече е нахалство от негова страна.

Отговори
28 0
Пристигна

Пристигна

09.09.2023 | 06:58

Турска свиня която не може да говори измекяр ,я да се разкараш в Анадола бе пелтек.

Отговори
17 2
Нахален

Нахален

09.09.2023 | 06:57

Дебел мазен турчин НОВИНАР С ТИТЛАТА ЛАПСУС ЛИНГВА . ЧЕ ПОСТОЯННО ПРАВИ грешки това противно същество . Мюсулманин гаден, резнак противен . Свиня тлъста . Тъп.....анар задръстен. Гаден противен ТУРЧИН.

Отговори
16 4
Биби

Биби

09.09.2023 | 04:50

Юксел се излага, получава толкова много пари, а ще ходи да се натиска за евтини наеми, а няма да си купи жилище. Той от години получава много добра заплата имаше времена, в когато цените бяха много приемливи. Все пак той не е много млад, а изпуснал толкова възможности и сега хората си купуват, да вземе да си купи,а не да се излага. Иначе не е лош човек.

Отговори
30 0
Петър

Петър

09.09.2023 | 03:35

А малко а.

Отговори
17 0
Пловдив

Пловдив

09.09.2023 | 03:22

Малко е нагъл мингяна.

Отговори
25 0

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?