1939

Не е за вярване: Мъж изсуши подгизналото си Ауди с ориз

Американският YouTube блогър - Рич Беноа, които се е специализирал в реставрацията на автомобили, се опита да възстанови автомобила Audi e-tron, пострадало от последствията от ураган. За да изсуши електрическата кола, американецът е използвал повече от 1900 кг ориз, съобщава The Drive.

Повреденото от морска вода електрическо Audi има пробег от едва 4100 км, като беше закупено от блогъра на аукциона Copart, който е специализиран в продажбата на повредени автомобили. Колата не можеше да се движи на собствен ход, тъй като цялата електрическа система е увредена.

За да изсъхне, електромобилът беше поставена в специално изработена кутия, която е пълна с ориз с изтекъл срок на годност. За да се попречи на ориза да абсорбира влага от околния въздух, машината трябваше да бъде херметически затворена с водоустойчиво покривало.

Няколко дни по-късно зрънцата ориз бяха отстранени и това помогна за запалването и стартиране на колата. Това обаче не означава, че автомобилът е годен за каране, тъй като приборният му панел продължава да показва множество кодове за грешки, показващи неизправности.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Deutsch

Deutsch

11.02.2023 | 06:46

Аматьор. Този начинаещ да беше питал някой от нашите автоджамбази как се прави. Толкова коли се вкараха от наводненията в Луизиана или Германия и след това се продадоха като нов внос.

Отговори
2 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?