1939

Не е за вярване: Да се върнеш в затвора заради палачинки

Почти перфектно бягство: двама американски затворници изкопават дупка в затвора с помощта на четка за зъби - само за да бъдат арестувани часове по-късно в ресторант за палачинки.

Двамата мъже, идентифицирани като 37-годишния Джон Гарза и 43-годишния Арли Немо, били обявени за изчезнали от затвора Newport News Jail Annex в понеделник вечерта в щата Вирджиния. Те използвали импровизирани инструменти, направени от четка за зъби и метален предмет, за да се възползват от това, което службата на шерифа нарича строителен дефект в стена на затвора, за да получат достъп до необезопасени арматурни пръти, използвани в строителството. С помощта на арматурното желязо те пробиват дупка в тази стена и изкатерват друга, за да избягат. Но свободата им била кратка, защото били арестувани в ранните часове на вторник в клон на веригата ресторанти за палачинки IHOP в близкия град Хамптън, пише novini.rozali.com.

В изявлението на шерифа не се казва дали мъжете са били вътре или вън от ресторанта, когато са били заловени.

"Благодарен съм на гражданите, които са забелязали Гарза и Немо в IHOP и са уведомили органите на реда. Това затвърждава това, което винаги казваме: "Видиш ли нещо, кажи нещо", заяви шериф Гейб Морган. Гарза е задържан по обвинения, включващи неуважение към съда и нарушаване на пробация, а Немо е задържан за престъпления, включващи измама с кредитни карти и фалшифициране, се казва в изявлението. От офиса на шерифа не разкриват как точно мъжете са се възползвали от дефекта в конструкцията на затвора. "Поради факта, че тази слабост се проявява в целия обект и докато не бъдат идентифицирани и обезопасени всички слабости, няма да обсъждаме повече ситуацията от съображения за сигурност", се казва в изявлението.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?