Следвайте ни

Не е за вярване! Бронзова медалистка стана чалга певица СНИМКА

viber icon

Новото име в редиците на попфолка Яна Маринова всъщност е професионална балерина. 21-годишната девойка от Варна учи фолклорно пеене в музикалната академия при известната изпълнителка Нели Андреева, но е избрала за свое поприще чалга небосклона. Само на 4 годинки новата надежда на попфолка започва да танцува модерен балет в известна варненска школа и остава там повече от 12 години.

„Имам бронзов медал международно състезание в Сърбия, както и други отличия. Към танците реших да добавя и акробатика. Бях в 12-и клас и екшънът беше пълен - училище, танци, а накрая и акробатика. При нея се правят много салта, премятания изобщо повече време прекарвах във въздуха, отколкото на земята", споделя пред Яна.

Следва рязък обрат. Средното си образование красивата брюнетка завършва с профил фолклорно пеене, същия продължава да изучава и сега. Но е категорична, че попфолкът е нейното призвание.

„Тук искам да се реализирам. Напълно естествена съм и по мен няма никакви хирургични интервенции. Държа на природните дадености, но ако се наложи, в някакъв момент може да се променят нещата", твърди варненката.

Наскоро Яна издаде първата си песен в жанра, озаглавена „Напивай ме". В нея продуцираната от известните в попфолка Силвестър Матеев и Калоян Коцев пее: „Каквото имах, всичко аз ти дадох. И душата и сърцето си продадох, аз, глупачката!". 

Както и в много други случаи, и тук изпятото е преживяна емоция от певицата. Яна, която се е явявала на фолклорни конкурси в цяла България, споделя, че няма търпение да вкуси от сладкото и горчивото в шоубизнеса. Родената през 2000 г. балерина фолк певица вече готви и втора песен, пише България днес.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Митьо Пайнъра

Митьо Пайнъра

17.02.2021 | 13:59

Има лице за чалгарка, взимам я.

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай