Следвайте ни

Не е мръднала! Тв водещата Инна Симеонова чукна 60 като бизнесдама

viber icon

Инна Симеонова е сред най-емблематичните лица на БНТ. Когато тя се появеше на екрана с дежурното изречение „Добър ден, уважаеми зрители“, всички приковаваха погледи в телевизорите. Красивата актриса, превърнала се в истинска тв звезда през 80-те години заради ефектната си визия и безупречно поведение пред камера, днес е далеч от медийния бранш.

У нея остава обида към ръководството на БНТ, което я „пенсионира“, когато е още млада, за да влее свежи лица в колектива, пише Ретро. Към днешна дата, макар вече навършила 60, Симеонова продължава да е все така ефектна дама. Не се е разделила с характерния за нея оранжево-червен цвят на косите, който все още привлича погледите на пешеходците в столицата към нея. Дори да не успеят да я разпознаят, често се случвало хора да я спират и да казват, че гласът ѝ им бил познат отнякъде. Елегантната си фигура бившата говорителка поддържа предимно с конна езда. Аристократичният спорт е не само нейно хоби, а и бизнес, тъй като тя е собственичка на една от големите конни бази в столицата. Едната от двете ѝ големи дъщери пък се занимава професионално с езда и има богата колекция от купи и медали от форуми в страната и чужбина.

Инна и съпругът ѝ Красимир се женят твърде млади, но все още са влюбени и щастливи, като в началото на познанството им. Мъжът на екранната легенда също има частен бизнес, а любимото им семейно занимание били почивките на екзотични места.
От години Симеонова е далеч и от другата си страст – киното. Освен че навремето тя бе сред най-търсените водещи за конкурси, концерти и предавания, зрителите я познават и от ролите ѝ във филми като „Баш майстора“ и „Борис I“, a напоследък чуваме за нея и като за треньор по конна езда.

Симеонова е единствената жена, която печели конкурса за говорители на държавната телевизия в началото на 80-те. Един ден майка ѝ чете обявата за кастинга и убедена, че дъщеря ѝ ще се справи, я записва. На първия етап се явяват към 800 кандидати. Всички чакат реда си в тясната улица „Поп Андрей“ в центъра на София. По това време там се намира студио 2 на телевизията. Председател на комисията е режисьорът Хачо Бояджиев, в журито са и първият български говорител Никола Филипов и колегата му Георги Ламбрев. Всеки кандидат трябва да си подготви текст, който да изчете пред тях. В крайна сметка Симеонова стига до финала с Димитър Игнатиев, популярен като Мики. Другият е Райчо Райков, който става редактор в дирекция „Информационна агенция“.
 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?