Следвайте ни

Не допускайте тези 9 неща у дома, викат нещастие и безпаричие!

viber icon

Всеки иска да има уютен, подреден, красив и луксозен дом. Да, но не всеки може да го постигне лесно. Без значение дали го осъзнавате или не, но сами може да направи така, че домът ви да се превърне в неприятно, неугледно и грозно място.

Причината се крие в девет неща, които може да имате в дома си и изобщо да не осъзнавате какви бели правят те.

Неоправено легло

Сега може и да се сетите за мрънкането на майка ви, че като дете не сте си оправяли леглото, но „мама винаги е права”. Според интериорни експерти едно неоправено легло прави лошо общо впечатление – както за вас самите, така и за хората, които може да видят спалнята ви. Ако спалнята ви е оправена това ще създаде усещане за уют и желание за пълноценен релакс. Това може да ви накара да помислите за съвета на майка ви, но едно незатворено легло може да свали цяла стая.

Бъркотия

Бъркотията е нещо, което може да се види във всеки кът на дома ни, но също така е вина на всички обитатели на къщата. Ако имате прекалено много неща, то или ги подредете или се отървете от тях, защото така домът ви ще изглежда негостоприемен и хаотичен, което от своя страна може да ви напрегне излишно.

Флуоресцентна крушка/лампа

Може и да не сте се замисляли какви крушки използвате, но това трябва да се промени. Затова, ако у дома се осветлявате с флуоресцентна крушка или лампа, то веднага се отървете от нея. Причината е, че този тип светлина напряга зрението и води до тревожност затова заложете на по-меки светлини, които пък от своя страна ще направят така, че дома ви да изглежда попривлекателен.

Вертикални щори

Всички интериорни експерти и познавачи по Фън Шуй казва едно голямо НЕ на вертикалните щори. По думите им те създават усещане за грижи, офис, болница или други неособено приятни институции, което от своя страна несъзнателно води до тревожност и напрегнатост. Спокойно може да заложите на добре изпитаните пердета, които придават уют и топлина на всяка стая.

Кабели

Несъмнена част от модерното време, в което живеем е, че всичко е дигитално, електронизирано и кабели, много кабели. Те идват от вашия телевизор, интернет, кабелна, зарядни и какво ли още не. Да си признаем стърчащите кабели или тези, които са намотани като кълбо в някои ъгъл изобщо не са приятна гледка. Затова се опитайте да ги скриете я под первазите, я зад мебелите. 

Мръсни прозорци

Всеки дом има прозорци, но кога за последен път сте почиствали вашите? Нещо толкова маловажно на пръв поглед като чистите прозорци могат тотално да променят усещането и визията на всяка стая от дома ни. Пробвайте и сами ще се уверите. Да не говорим, че колкото повече слънчева светлина влиза в един дом, толкова по-ведър, щастлив и приветлив изглежда той.

Вази

Ако обичате да получавате цветя или винаги да имате букет у дома си, то несъмнено трябва да имате и вази. Но много внимавайте в избора им. Те трябва да са съобразени с цялостното обзавеждане на дома ви иначе може да се получи доста нежелан „кич” ефект.

Абажури

Вече почти никой не използва абажури. Ако се осветлявате с този тип осветителни тела, то изхвърлете ги, особено, ако са хартиени. Причината е, че те лесно задържат много прах, а да не говорим ,че и светлината от тях не е никак приятна, а вече ви обяснихме на какво осветление (не)трябва да заложите.

Рамки

Ако имате плакати на стената си, то веднага инвестирайте в рамки. Те са страхотна идея за декорация на мода. А всички знаем, че в рамки се държат ннай-любимите снимки, които крият в себе си приятни спомени. И да си признаем – няма нищо по-хубаво от това да виждаш в снимки колко щастливи моменти сме изживели. И все пак внимавайте – подберете рамките според стила на дома ви иначе пак може да се стигне до ненужен кич, пише jenata.blitz.bg.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?