Следвайте ни

Най-тежкият удар! Смърт в семейството на Бате Енчо

viber icon

Най-тежкият удар сполетя Бате Енчо. Усмихнатият актьор потъна в скръб след като загуби майка си. Бате Енчо, който от няколко петилетки весели малчуганите в предаването „Кой е по-по-най” се сбогува със своята 93-годишна родилка, научи „Уикенд” от негови колеги.

Двамата имали силна емоционална връзка. От родителката си Енчо Данаилов наследил чувството за хумор, умението да бъде добър събеседник, да изслушва внимателно хората, да разказва дълги вицове и винаги да раздава щедри усмивки. Жената починала от старост на 93 години през октомври, макар че боледувала дълго време от всевъзможни болежки. Актьорът болезнено преживявал загубата, въпреки че психически се подготвял за „най-лошото” от години.

Майка му живеела в родния апартамент на Енчо в Русе. Справяла се сама с житейските проблеми, доколкото могла, но на финала силите й я предали. Енчо се зарекъл да спазва траур поне 40 дни. Мъката му била толкова голяма, че дори не искал да разговаря по темата с малцината верни приятели, изказвали му искрени съболезнования.

В началото на пандемията бате Енчо сподели, че е изключително притеснен заради коронавируса и ситуацията около него. Той спомена, че в семейството му има съкратени още при първата епидемична вълна. „Навсякъде съкращават работници. Дъщеря ми, която беше в рекламния бизнес, е съкратена. Жена ми беше в ресторант за бързо хранене – и тя е съкратена. Ще останем живи, но как ще живеем, това е въпросът. Не сме вземали заплати от месеци заради кризата. Сестра ми претърпя операция, имам възрастна и болна майка. Социалните програми замряха. Има жени, които вече не ходят по домовете, защото парите са секнали. Положението е лошо”, сподели вечно усмихнатият Енчо, който в момента преминавал през тежък етап от живота си.

Последните изява на бате Енчо са като арт мениджър на парка за атракции за деца в столичния квартал „Младост” – „Боби и Кели”, бившето „Патиланци”. Увеселителното детско заведение търпяло загуби заради коронакризата и никой не знаел кога ще заработи на пълни обороти като в доброто старо време.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?