1939

Най-мелодичният британски глас: Сийл чукна 60

Един от най-мелодичните мъжки гласове на Острова - Сийл отбеляза 60-годишен юбилей преди дни. Сред най-известните му хитове са "Killer", "Crazy" и "Kiss from a Rose", пише dir.bg.

Роден е на 19 февруари 1963 г. в Лондон, в нигерийско семейство. Интересът му към музиката се появява, когато негов учител забелязва таланта му и го убеждава да пее на едно събитие за учители и родители. Неговите родители изобщо не харесвали този негов интерес, но когато го чуват да пее за пръв път разбират, че това е неговото призвание.

Пробивът му не идва веднага. Всъщност, първоначално не жъне почти никакъв успех, защото не може да се определи какъв тип изпълнител е.

Негов приятел го съветва да слуша и да се учи от други изпълнители като Джими Хендрис и Лед Цепелин. Осъзнава защо никоя компания не иска да подпише с него и не прави музика, за да се отдаде на проучване и да открие собствения си стил.

"Излязох и купих всичко на тези артисти, до което успях да се добера и това се превърна в моята Библия."

Песента му "Killer" се задържа на върха на класациите цял месец и покрай него певецът получава първата си сделка със звукозаписна компания. Таи голямо уважение към продуцента и основател на компанията "ZTT". Според Сийл, именно той е този, който има най-голяма заслуга за последвалия му успех. Освен това си дава сметка колко е важно човек да е мотивиран, когато работи по каквото и да е, особено нещо, което обича.

"Научих по трудния начин, че единственият човек, който може да накара нещата да се случат си самият ти, по същия начин, както аз накарах първия си албум да се случи."

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?