Следвайте ни

Най-любимият синоптик призна с каква пенсия оцелява

viber icon

Доайенът на прогнозата за времето и любим синоптик на няколко поколения Минчо Празников се похвали, че е сред щастливите пенсионери, които вземат прилични пенсии и живеят добре.

Той получавал 610 лева всеки месец, а пенсията му била сред по-високите заради дългогодишния му стаж, както и заради това, че продължил да работи и след настъпване на официалната пенсионна възраст, пише „Ретро“.

Така всяка година парите се увеличавали, макар и символично, и набъбнали до 610 лева. В същото време обаче неговата обичана съпруга Цанка, която пък е била дълго време професор в Медицинска академия, вземала едва 400 лева. 77-годишната дама решила да последва примера на съпруга си и също се хванала да работи, нищо че е пенсионерка. Миналата година получила предложение да се върне на щат като патоанатом заради недостига на кадри и не ѝ трябвало дълго време, за да се съгласи. Заплатата, която ѝ предложили, макар и по-ниска, защото е пенсионерка, все пак била задоволителна и двамата с Минчо преценили, че още някой лев ще им идва добре за семейния бюджет. Така успявали да преживяват съвсем нормално. 83-годишният метеоролог споделя с облекчение, че с Цанка не им се налагало да бъдат в тежест на дъщеря си Даниела, която работи като учителка, и внучка си Симона, която пък е избрала да живее и да се развива извън пределите на родината, а именно в Англия.

Ветеранът от БНТ все още изготвя прогнози, консултира по-младите си колеги, а свободното си време запълва с грижи за цветята си, които обожавал, както и за разходки. „Нямам сериозни здравословни оплаквания. Единствено проблеми с кръвното. Заради тях си ограничавам консумацията на сол, тлъсто и люто“, признава легендарният метеоролог.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?