49

Най-голямата! Лили Иванова с огромно дарение след пожар в Кубрат

6000 книги дарява Лили Иванова на изгорялата библиотека в родния си град Кубрат.

Над 10 хиляди издания станаха на пепел, след като пламъци обхващат културната институция в сряда. Напълно унищожен е детският отдел, а повече от два часа огнеборците гасят пожара, обхванал четирите етажа на вековната сграда.

В публикация във фейсбук певицата обяви, че с подкрепата на частни компании, благодетели, книжарница и футболен отбор ще бъдат взети хиляди издания, с които да бъдат попълнени новите рафтове в библиотеката.

"С тяхна подкрепа ще бъдат закупени и дарени 6000 броя нови книги на детския отдел в град Кубрат. Всеки желаещ да дари книги или средства може да се свърже с Народно читалище "Св. св. Кирил и Методий - 1891", град Кубрат, за контакт: 0898954090. С цялото си уважение и благодарност, Лили Иванова", написа титулуваната ни изпълнителка.

По първоначална информация причината за пожара е едно от осветителните тела, което предизвикало късо съединение. След това станало ясно, че електрическата инсталация на библиотеката не била ремонтирана от поне 60 години.

Лили Иванова е силно свързана с библиотеката в родния си град, като преди две години дари книги от личната си колекция. Дарените издания бяха от различни отрасли на знанието - художествена, светска, справочна, модерна и друга литература. Сред произведенията преобладаваха биографии на световни лидери и популярни личности като Уинстън Чърчил, Маргарет Тачър, Лейди Даяна, Ангела Меркел, Петър Дънов, Христо Стоичков. Част от книгите бяха с автограф на певицата.
 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?