1939

Най-добрите начини да се справите с обидите

В обществото понякога е трудно човек да се предпази от обиди и нападки. Сблъскването с обидно поведение, което цели да ви унизи, обезоръжи или да понижи самочувствието ви, е неизбежно. Навсякъде около нас има хора, които се стремят да ни уязвят по някакъв начин и обидните думи и действия са най-лесният начин да успеят. 

Вместо да се поддавате на обиди и да позволявате те да ви повлияят, вижте няколко хитри и мъдри начина да ги отблъсквате с лекота. 

Кажете „благодаря“

С тази неочаквана реакция ще изненадате човека, който ви напада и обижда. Ще го парирате и няма да знае как да реагира, пише az-jenata.bg. Най-очакваната реакция е да отвърнете със същото, но когато благодарите с ирония, това ще го обърка и ще го обезоръжи. 

Останете спокойни и заядливи 

За да отблъснете обидата лесно можете да запазите спокойствие и хладнокръвие, но и да добавите хаплив коментар. Сдържайте нервите си, дори да ви се иска да се разкрещите и да отвърнете подобаващо. Неочакваният хаплив и заядлив коментар от вашата страна ще смекчи тона на човека срещу вас, който се опитва да ви обиди и уязви. 

Може да приемете някои критики, които сметнете за основателни

Човекът срещу вас, който ви критикува или обижда, може да няма непременно лоши намерения, а може просто да иска да ви посочи слабите места, да ви уведоми за пропуските ви. Преди да реагирате, помислете кой съвет можете да запазите за себе си и да вземете поука от него. Останалото отминете. 


Реагирайте с чувство за хумор

Ако някой се опитва да ви обиди, отвърнете му с чувство за хумор, ирония, смях. Този подход обезоръжава противника и показва колко всъщност маловажен е злобливият коментар и как в никакъв случай не може да ви уязви. 

Сменете рязко темата

Когато някой се опитва да ви обиди или директно казва нещо срещу вас, сменете рязко темата. Игнорирайте го и му покажете, че изобщо не ви вълнува какво мисли и казва за вас. Ще оставите човека да се чувства като в небрано лозе. 

Оповестете явно обидата

Когато кажете директно на човека в очите, че ви обижда, той инстинктивно може да започне да се оправдава и да обяснява думите си, да пояснява какво е искал да каже и така нататък. По този начин го обезоръжавате и правите думите му лишени от смисъл и тежест. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Буца

Буца

17.08.2022 | 12:16

Обиждат простите и необразовани хора . Такива без самочуствие. Не обръщайте в имение на такива индивиди прости . Аз ги контрирам такива, като почва да говоря за нещо което човека не знае .

Отговори
1 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

17.08.2022 | 04:54

МЕН МЕ обиждат често по ФОРУМИТЕ отговарям им моментално което може би е ГРЕШКА и за товаимам БАН в САЙТОВЕТЕ ФАКТИ БГ и БЛИЦ БГ а ДНЕС БГ БАНВАТ за ДЕН

Отговори
3 0
Хеви Метъл

Хеви Метъл

17.08.2022 | 08:01

За това аз не отговарям на обидите г-н. Козлодуй и даже им благодаря ,и по този начин ги поставям в шах. Не само по форуми , не им обръщай внима кв и те ще са и спират. Само без самочувствие и образование обиждат.

Отговори
4 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

17.08.2022 | 09:26

БЛАГОДАРЯ господине ще ВИ послушам може ли да ВЕ попитам до кога ще съм с БАН в ФАКТИ БГ и БЛИЦ БГ а на ВАС желая ПРИЯТЕН ДЕН ПРИЯТЕЛ

Отговори
2 0

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?