49

Най-богатата родна знаменитост: Райна Кабаиванска с авоари за 30 милиона

Честванията по случай 90-годишнината на оперна прима №1 Райна Кабаиванска вече започнаха. Благодарение на дългогодишната си бляскава кариера в цял свят звездата се нарежда и сред най-заможните български знаменитости, като слага в малкия си джоб дори Лили Иванова и Димитър Бербатов, пише retro.bg.

Според световен интернет сайт, водещ статистика за богатството на всички световни величия в сферата на музиката и изкуствата, Райна Кабаиванска към 2024 г. разполага с авоари на стойност близо 15 милиона евро, или 30 милиона лева. Завидната сума със сигурност я изстрелва по върховете на класациите за най-заможни родни знаменитости. Тук става дума за личните финанси на оперната дива, а не за тези на съпруга ѝ Франко, прочут италиански оперен режисьор, колекционер на произведения на изкуството и потомствен фармацевт от Модена, произлизащ от аристократична фамилия, който също разполага с баснословни парични средства.

Примадоната притежава и имоти за милиони в цял свят. От дълги години тя обитава мезонет на пъпа на италианския град Модена. Стойността му е около 3 милиона евро. Обзаведен е с невероятни мебели, огромна част от тях редки антики. През 2016 г. по време на отсъствие на Кабаиванска и съпруга ѝ от жилището им то бе ударено от италиански крадци, които успяха да задигнат ценности на стойност 200 хиляди евро оттам. Тогава стана ясно, че апашите са разбили най-нагло сейфа с бижута на звездата и са ги задигнали. Малко след това пък Райна бе обрана и от личния си масажист, който я посещаваше в дома ѝ по няколко пъти седмично. След всеки сеанс той отнасял различни ценни предмети и картини уж незабележимо, но в крайна сметка посегателството му бе заловено от оперната певица и той бе арестуван.

Съпругът на Кабаиванска също притежава редица наследствени имоти из цяла Италия. Те са и собственици и на луксозен апартамент в Париж, чиято пазарна цена е около 3,5 милиона евро. Сопрано №1 не живее в България, но когато гостува в родината, не отсяда по хотели, а в личния си мезонет в столицата, за който се говори, че е в пъти по-луксозен от този на Лили Иванова. Прогнозната му цена е над 2 милиона евро. Тя има и имот в Еленския Балкан, където обаче все по-рядко намирала време да си почива на чист въздух сред природата.
Кабаиванска и съпругът ѝ са родители на една-единствена дъщеря Франческа, която някой ден ще наследи цялото им богатство. Тя е омъжена и има две деца – първородният Джовани, когото баба му често нарича Иванчо, и сестричката му Чечилия, кръстена на името на покровителката на музиката. Всички те живеят в Италия.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
Разбира се, бог е китаец вече

Разбира се, бог е китаец вече

15.02.2024 | 19:05

Или незнам, може и някой мръсник...!

Отговори
1 1
супер!

супер!

15.02.2024 | 10:43

получени с много труд и божи късмет!!! да е здрава и да си ги ползва!

Отговори
10 3
Като се прозяваше 90 години

Като се прозяваше 90 години

15.02.2024 | 08:23

На запад най вече, що да няма, ще кажа и какво.от това!?

Отговори
7 5

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?