3906

Наследството на една легенда: Разпродадоха имотите на незабравим наш актьор

Наследството на една легенда: Разпродадоха имотите на незабравим наш актьор

 

Навършиха се 10 години от кончината на незабравимия Джоко Росич. Единствен наследник на имането на актьора бе неговата дъщеря Ирина, която отдавна живее в Канада. Приятели на легендарния артист споделят, че тя първо е продала апартамента му близо до пазара "Ситняково“ в София, а наскоро и селската му вила в Бойковец.

 

Дъщеря му се разделила и с цялата му колекция от пушки и ножове, които обаче попаднали в сигурни ръце и били откупени от видни бизнесмени, банкери и лекари. "От апартамента щерката не взе много: Цените на имотите още не бяха скочили. Сега в него живее семейство с малки дечица“, казват приятели на Росич, които всяка година се събират в любимото му заведение на пазара, за да почетат паметта му.

Най-много съжалявали за колекцията му с ножове, които събирал от младините си, защото щяло да бъде хубаво да бъдат изложени в музей. Той притежавал остриета още от времето на Освобождението и на двете световни войни.

Пребоядисали и фасадата на едноетажната вила, а приятелите на актьора, които той обичаше да събира на седянка там, вече не можели да разпознаят постройката. Според местните щерка му успяла да вземе не повече от 40 хиляди лева при продажбата. По толкова вървели имотите в района, а цената била ниска, защото вилата на Росич се нуждаела от основно освежаване. 

Иначе голямата любов на актьора с най-незабравимия глас в българското кино е втората му съпруга Лиляна. Двамата нямат общи деца, а нейният син от първия й брак е отгледан от Росич като негов собствен. Той умира нелепо твърде млад от задавяне с баничка, докато закусва в подлеза на Орлов мост.

 

Жената на Джоко Росич в битка с рака

Лиляна си отива малко преди Росич от рак на панкреаса. След кончината й актьорът грохна, а тъгата по нея го смазваше.

"Със самотата не се живее. Мислех, като минат 4-5 месеца от смъртта й, ще свикна, но не - става все по-страшно. Непрекъснато си говоря с Лиляна, не мога да приема, че я няма. И днес, като вляза вкъщи, първо я викам по име, но тя не ми отговаря. Не вярвах, че в голям град човек може да е толкова самотен“, изповяда се малко преди да си отиде актьорът.

През последните години от живота си той имаше дегенерация на ретината на двете очи. Незабравимият му глас пък бе покосен от заболяването "Райнике“. Росич си отиде на 21 февруари 2014 г. в болница "Лозенец“, като преди това бе опериран от тумор в мозъка в "Пирогов“, пише Ретро.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
Венелин Великов

Венелин Великов

24.02.2024 | 21:23

Срещата ми него преди 40 г. остава и до днес незабравима ,голям актьор човек с голямо сърце и душа!

Отговори
30 2
reyerye

reyerye

23.02.2024 | 18:16

Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим..--- https://da.gd/menx

Отговори
4 54
Васко

Васко

24.02.2024 | 20:26

Вземи иди на доктор, щот дъската ти тропа много.

Отговори
32 0
Доктора

Доктора

25.02.2024 | 05:00

Глупак, ела да ти излекувам болния мозък.

Отговори
10 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?