Следвайте ни

Наследниците на Майкъл Джексън заведоха дело, ето срещу кого

viber icon

Наследниците на Майкъл Джексън подадоха иск за щети на стойност 100 милиона щатски долара срещу телевизия Ейч Би Оу, която се готви да излъчи документален филм за сексуалните посегателства на певеца, съобщава БТА. 

Искът се състои от 53 страници и е депозиран пред Върховния съд на Лос Анджелис. В него наследниците обвиняват притежаваната от Ей Ти енд Ти телевизия, че нарушава договор за "неоклеветяване", подписан с краля на попмузиката през 1992 г. Те настояват документалният филм "Да напуснеш Невърленд" да не бъде излъчван, предават световните агенции.

Въпреки заведеното дело Ейч Би Оу потвърди, че на 2 и 3 март ще започне излъчването на филма, който беше представен миналия месец на кинофестивала "Сънданс".

"Това ще спомогне всеки сам да прецени филма и обвиненията", оповести телевизията.

"Майкъл Джексън е невинен. Точка." - се казва в иска на наследниците."През 2005 г. Джако бе съден и бе оправдан от съдебните заседатели", припомниха те.

Документалният филм на Ейч Би Оу съдържа свидетелските показания на две лица на възраст около 30 години, които твърдят, че са станали жертва на сексуално посегателство от страна на Майкъл Джексън в имението му Невърленд. Това започнало, когато те са били съответно на седем и десет години.

През 1993 г. една от жертвите на 13-годишна възраст заведе дело за опипване. Делото бе прекратено срещу обезщетение от 15 милиона долара. През 2005 г. певецът беше съден в Санта Барбара за посегателство над друг малолетен, но беше оправдан.

Майкъл Джексън почина на 25 юни 2009 г. от свръхдоза.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?