46

Наско Канара ще свири с акордеона на Ибро Лолов

Емблематичният акордеон на виртуозния музикант Ибро Лолов вече е в ръцете на друг доказан майстор - Атанас Стоев-Канара. Ръководителят на оркестър “Канарите” реши да вдъхне нов живот в инструмента на своя приятел.  120-басовият акордеон е марка "Скандали". Стоев ще го използва за записите на новите си песни и видеоклиповете на оркестъра.

Синът на починалия преди 8 години Ибро Лолов - Иво, се обадил на Наско Канара и съобщил решението на неговото семейство точно той да наследи акордеона емблема. Роднините на Ибро вярват, че той и оркестър “Канарите” ще сътворят прекрасни нови мелодии с него, които ще радват хиляди българи по целия свят. Искал също този ценен инструмент да попадне в ръцете на добър и грижовен стопанин и в същото време приятел на баща му.

“Благодаря за голямото доверие. Жестът на Иво Лолов много ме трогна. С Ибро бяхме големи приятели - и като музиканти, и семейни. Когато “Канарите” отбелязваха 20 години на сцена, точно Ибро Лолов и неговият оркестър свириха в Чирпан да ни поздравят. Ние пък бяхме специални гости на неговия юбилей в НДК след това. Много пъти заедно сме били на сцената, свирили сме заедно и сме се надсвирвали. Да свиря на този акордеон, е гордост, но и отговорност. В памет на Ибро Лолов вече работя по няколко нови мелодии, които тази пролет оркестър “Канарите” ще запишат. Така ще покажем уважението си към един голям български музикант и ще донесем радост и настроение в сърцата на хората", заяви Наско Стоев.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Браво Браво

Браво Браво

25.01.2023 | 20:15

Браво Наско Браво Канар Браво и на достойните наследници на великия Българин Ибро Лолов Такива сме Българите Хора със добри благодарни и весели сърца Не като чииииййййфутите Юдейски Подли нагли завистливи мързеливи със предателски души проклети и каменни сърца

Отговори
2 0

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?