3906

Наша поп фолк певица има 17 предложения за брак! Композиторът на Пугачова й поискал ръката с диамантен пръстен

"През годините съм имала 17 предложения за брак. Хора от различни страни са се влюбвали в мен. Не знам с какво ги впечатлявам, явно съм родена със златна звезда на челото, както казва Азис. А аз си мисля, че съм добра и харизматична."

Това казва в първата част на разговора в рубриката "Интересните" попфолк легендата Петя Атанасова, по-известна като Петра. Днес тя е на 60 години, а животът й по нейните собствени думи е свързан с "чудо след чудо".

"60 г. е новото 30, защото преоткривам много неща. Ето станах тик-токър, имам и галерия, в която представям букети от сапуни и мои "живи картини". Дълго време живях в Русия, там завърших руска филология. Майка ми беше учителка в детска градина там, а баща ми директор на болница", разказва Петра. По време на олимпиадата в Москва през 1981 г. тя попада на концерт в центъра на столицата и понеже свири на китара, се промъква на сцената и почва да пее. Стотици скачат на крака и вдъхновени й пригласят. Случката стига до ушите на министъра на културата по това време на Русия и той изпраща автомобил да я вземат и да говори с нея.

 

"Вие ли бяхте тази, която провали забавата ни?", пита той. Но се усмихнал и предлага на Петра да започне да пее в най-голямото вариете тип "Мулен руж" в Русия.

 

 

"700 певци имаше там. Нашите нищо не знаеха, а аз и моята приятелка тайно излизахме от къщи вечер да пея. Една вечер бащите ни проследили и с учудване видели, че участваме във въпросното заведение. На откриването ме представиха като българска народна певица, а на майка ми ченето й падна от учудване, като разбра, че това съм аз. А като чу, че получавам 490 рубли заплата, а баща ми като лекар взимаше 450, съвсем се успокои", смее се Петра, пише hotarena.net. С първата си заплата тя си купува сиамска котка. Точно по това време и сключва първия си брак с българин, който й прави дете. "За съжаление се разведохме, защото той ме замени за рускиня много бързо. Нашите живееха далеч от Санкт Петербург, а аз исках да преследвам мечтата си да запиша висше руска филология и тръгнах със свито сърце да направя това", разказва изпълнителката.

 

В самолета й се случва второто чудо в живота - на място до нея сяда Людмила, дясната ръка на най-големия дизайнер в Русия - Зайцев. "Тя ми помогна много. Заведе ме в петзвездния си хотел, избрах си черна рокля с диаманти и ръкавици. Отгоре ми подари черна лисица и шапка. После каза: "Отиваме в ресторант "Астория", ще те запозная с елита на Русия. И се случи", споделя Петра. Тя се влюбва от пръв поглед в композитора на Алла Пугачова, който й подарява най-големите си хитове. "И после се тръгна с него по участия по цял свят. Когато обаче ми предложи брак с пръстен с диамант, аз отказах. Мама не ми разреши. Но не съжалявам с днешна дата, взех всичко най-хубаво от това време и това място", споделя Петра.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Безкрайна

Безкрайна

25.04.2024 | 23:06

Маришка помия и тъпoтия.

Отговори
2 0

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?