Следвайте ни

Наша коафьорка бори рекорд на Гинес

Ваня Иванова от Пазарджик трябва да направи 304 прически за 8 часа

viber icon
Ралица ИВАНОВА, "Пазарджишка Марица"

Опит да подобри рекорда на Гинес за "Най-много вдигнати коси за 8 часа" ще направи фризьорката Ваня Иванова на 4 декември. След като миналия път плановете да бие най-доброто постижение в света се разминаха на косъм и събитието така и не се състоя, сега тя е два пъти по-мотивирана. 

Ваня е с 15 години опит зад гърба си. За Гинес мечтае от 6 г., а от около 5 и половина е постоянна идея, към която се стреми. Целта е да направи 304 прически за 8 часа, което означава, че има по минута на всяка. Нейната работа е да прибере и вдигне косите с фиби и да напръска с лак за повече издръжливост. Задължително е участничките, които ще бъдат нейни модели, да дойдат с предварително накъдрени коси. Търся жени - жадни за адреналин, които искат да са част от нещо, което не е правено досега, казва Ваня. Тепърва предстои да станат ясни подробностите около събитието и точно от колко модели ще има нужда фризьорката. Тя ще бори рекорда на 4 декември, а арена на Гинес става спортната зала "Васил Левски".

Подобряването на рекорда зависи от издръжливостта на фризьора, силната му психика и стриктната организация. Ако успея да вляза в Гинес, това ще докаже две неща. Първо, че българите могат да бъдат задружни и да работят в екип. Защото това постижение е възможно само с перфектна организация и модели, на които наистина мога да разчитам. Второ - ще докаже моя професионализъм на човек с дългогодишна практика в професията, казва Ваня Иванова./Пазарджишка Марица

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?