3906

Наша кинолегенда в драматична изповед: Прикован съм на легло!

Животът е такъв, какъвто е, и ние трябва да го приемаме. Никога няма да стана от леглото, но поддържам духа си и интелекта си живи и бодри“, споделя актьорът от шедьовъра „Вчера“, който е носител на десетки награди заради своята богата и успешна биография

 

„Прикован съм на легло, не мога да гласувам“. Това признание направи пред България Днес любимецът на поколения киномани – актьорът Георги Стайков.

 

От 4 години той живее в Бургас и се бори с коварното заболяване прогресивна множествена склероза. За него се грижи кинезитерапевтът Ибрям Хаджиали.

„Животът е такъв, какъвто е, и ние трябва да го приемаме. Никога няма да стана от леглото, но поддържам духа си и интелекта си живи и бодри“, каза още актьорът от шедьовъра „Вчера“, който е носител на десетки награди заради своята богата и успешна биография.

 

Стайков разказва, че дните му минават в гледане на телевизия, цъкане на телефона и изучаване на езици.

Всеки ден учи турски с Ибрям и това е 19-ият му език, сподела Стайков. Освен всички европейски езици той знае старогръцки, латински и старобългарски, защото е завършил Националната гимназия за древни езици и култури с пълно отличие.

 

Непримирим, изключително ерудиран, с чест и борбен дух, като героя си от „Вчера“, Георги не хленчи, не се оплаква, не търси съжаление, не пада духом и е реалист: „Няма човек, който да се е измъкнал от множествената склероза. Аз няма да съм изключение“.

Щастлив е и изпитва гордост заради сина си Николай Стайков, когото на галено нарича Коко: „Той живее в Швеция, на 17 години е и играе в националния младежки футболен отбор. Но няма да го видя това лято, защото Швеция не играе на финал“. Въпреки че младежът ще прекара лятото си в тренировки на терена, Стайков живее с успехите на сина си и не го вини, че няма да посети болния си баща в България.     

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?