Следвайте ни

Най-много два слоя лак за дълготраен маникюр

viber icon

На много места ще прочетете, че нотките трябва да се накисват във вода, преди да се лакират. Предполага се, че така ще можете да оформите кутикулите по-добре, но всъщност единственият резултат е съкращаване на живота на лака. Ноктите задържат водата и се надуват, а основата за лака става нестабилна. Постарайте се нотките ви да са оформени правилно, за да предотвратите разцепване. Ноктите се пилят само в една посока, а не с движения напред и назад. Използвайте специален лак за основа, различен от топ лака. Макар че бързо съхнещите лакове звучат примамливо, те са по-нетрайни от обикновените и по-бързо се излющват.

Вместо да разклащате шишенцето с лак преди употреба, разтрийте го между дланите си, за да го затоплите. Не нанасяйте повече от два пласта цвят, защото продуктът ще изсъхне трудно, а и маникюрът по-бързо се разваля. Препоръчва се ноктите да се оставят да изсъхнат по естествен начин, за да не се размаже лакът, затова не излагайте току-що направения маникюр на горещ въздух. 

Мирослава Атмаджова

Мирослава Атмаджова

Редактор - marica.bg

Мирослава Атмаджова е завършила Право в ПУ „Паисий Хилендарски“. Работила е като копирайтър в голяма IT компания. Част е от екипа на „Марица“ от 2017 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?