Най-иновативният ресторант на България – доказано, това е Torro Grande

Пловдив налага тенденциите и иновациите в ресторантьорския бранш в страната благодарение на Torro Grande – това бе потвърдено след Годишните награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

На стилна церемония, която се проведе късно снощи в столичния „София Хотел Балкан“, Управителният съвет на БХРА връчи за 23-и път своите отличия за най-добрите практики в сферата на туристическите и ресторантьорски услуги. За втора поредна година своеобразният Оскар в една от най-важните категории – „Най-иновативен ресторант в България“, бе присъден на пловдивския Torro Grande. Това бе и една от малкото награди, които не смениха своите собственици на тазгодишната церемония – доказателство за устойчиво развитие и последователна бизнес политика в този толкова динамичен сектор. „Благодарим на силната конкуренция в Пловдив и в България! Тя ни прави още по-силни и ни кара да търсим нови възможности, а всяка възможност – да превръщаме в успех“ – това заявиха от Torro Grande при получаването на ценния приз. Това е поредна награда за ресторанта през 2018 г. – припомняме, че след публично гласуване през лятото Torro Grande получи наградата на Съвета по туризъм на Община Пловдив за „Най-атрактивно заведение в Пловдив“. В края на галавечерта общо 6 награди в различни категории поеха към Града под тепетата – чудесна новина на прага на 2019 г., когато Пловдив ще бъде Европейска столица на културата, и демонстрация, че имаме готовност да приемем стотиците хиляди гости с иновативни кулинарни преживявания и отлична туристическа услуга.

След като наложи стандарта и тотално промени в положителна посока възприятията на клиентите за вкусно месо, благодарение на двете си испански барбекюта от затворен тип, през тази година Torro Grande започна да налага фюжън кухнята и азиатския стил. Инвестициите бяха насочени в закупуване на свръхиновативна японска технология и оборудване за приготвяне на суши. Скоро предстои стартът и на специалната обучителна програма на суши майсторите на ресторанта в академията на The Sushi School – посланиците на азиатската култура на хранене в Европа и институция в бранша. „Целта е да адаптираме в Torro Grande различни технологии и да предложим на нашите гости качествено приготвена храна от цял свят. Това е важно, предвид плановете ни за развитие на бизнеса“ – заяви Бойко Качулев, собственик на ресторанта. Припомняме, че преди дни той официално обяви подписването на договор със световния хотелски гигант „Accor“ за откриването на първия на Балканския полуостров 5-звезден хотел от веригата „MGallery by Sofitel“.

И като поредно доказателство за плановете за експанзия в различни стилове и култура на хранене, снощи дойде още една чудесна новина. След успеха на Torro Grande и Torro Premio, трети ресторант от същия бранд ще започне да привлича почитателите на вкусната храна – до дни ще отвори врати Torro Boulevard. Удобно ситуиран, с лице на един от най-оживените пловдивски булеварди, новият ресторант ще предлага гурме прочит на модерната „улична храна“. Бургери, сандвичи, паста и стекове, приготвени според кулинарните традиции на 14 различни държави и особен акцент на сушито и азиатската храна – това ще очаква младите хора на Пловдив в новото място за срещи и хапване със стил.

С развитието ни, за следващата година даваме сериозна заявка за наградата за най-добра верига ресторанти на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация“, убеден е Бойко Качулев.

     

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?