Момче на „Марица" е шампион на България, ще разлива бира в Ню Йорк

Ивайло Цветков шашна журито с перфектно изпълнение на деветте стъпки за наливане и сервиране на кехлибарената течност

Пловдивчанинът Ивайло Цветков спечели от раз шампионата за наливане и сервиране на бира в столицата миналата вечер. Нашето момче е поредният пловдивчанин, който завоюва престижната титла. Само след месец Цветков ще представи страната ни на световното състезание в Ню Йорк, където тонове бира ще разлеят бармани от цялото земно кълбо. Иво има реален шанс да завоюва и това първенство, тъй като от четири години не е сервирал професионално бира, но показа, че един път хванеш ли цаката, занаятът се помни за цял живот. Без никаква предварителна подготовка, Цветков се яви на шампионата от името на ресторант „Малък Бунарджик". В конкурса участваха 24 заведения, които имат сертификат, че барманите спазват деветте основни правила за наливане и сервиране на „Стела Артоа".

Иво, който е син на фотографа ни Евгени Цветков и съпруг на редакторката на приложението „БГ жена" Ася Дамянова, беше избран единодушно за първенец в десетото юбилейно издание на конкурса. Той получи специални поздравления от генералния мениджър на „Каменица" АД Драган Радиовоевич, който бе председател на журито. Пловдивчанинът показа, че владее до съвършенство седемвековния ритуал. Тук е школата. Най-добрите бармани са в Пловдив, каза Иво. Той е петият филибелиец, който грабва престижния приз.

Цветков ще представи страната ни на Международния финал в прочутата Обществена библиотека на 5-о Авеню в Ню Йорк.

РИТУАЛ

Сред деветте стъпки, гарантиращи съвършено изживяване при консумацията на „Стела Артоа", са прецизната подготовка на чашата, наливането на пивото под ъгъл от 45 градуса, спазване на дебелина на пяната от 3 см, както и прецизното й отрязване. Артистичното поднасяне на пивото също е част от ритуала.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?