3906

Модното шоу на Victoria's Secret се завръща - но не такова, каквото го познаваме СНИМКИ И ВИДЕО

Документалният филм се появява след петгодишно прекъсване на модното шоу, което очевидно се дължи на рязко спадащия брой зрители и безбройните противоречия
 

 

В продължение на повече от 20 години ежегодният културен феномен показваше кой кой е в света на супермодата - със свръхмодерно бельо и ангелски крила, дефилирайки по подиума под изпълненията на Джъстин Тимбърлейк, Лейди Гага, Джей Зи и Кание Уест. Сега това е заменено от пълнометражен документален филм, наречен "Турнето '23", чиято премиера се състоя по Prime Video.

Документалният филм се появява след петгодишно прекъсване на модното шоу, което очевидно се дължи на рязко спадащия брой зрители и безбройните противоречия - от коментарите на бивш изпълнителен директор относно транссексуалните модели, през нарастващите критики към тесния поглед на марката върху сексапила, до взривоопасния документален филм, описващ историческите връзки на компанията с опозорения финансист Джефри Епщайн.

И така, какво можете да очаквате от "Турнето"? Филмът за завръщането не е едно-единствено шоу на подиума, а вместо това представя четири колекции от независими дизайнери-художници, базирани в Лагос, Богота, Лондон и Токио. Всяко представяне се провежда в просторна вила в Барселона, където водещата Джиджи Хадид води зрителите между отделните сегменти. Звезди на VS като Наоми Кембъл и Адриана Лима дефилират в ансамбли заедно с разнообразни модели, сред които Адут Акеч, Уини Харлоу, Куана Часингхорс, Палома Елсесер, Хейли Бийбър и Лайла Мос, и др.

Преди сетовете са показани кратки филми, представящи 20-те жени творци - включително дизайнерите и режисьорите - които заедно съставляват "VS20". Сред тях са Писис Канизалес, колумбийска танцьорка и активистка, която стана популярна с това, че на протест през 2021 г. се появи пред тежко въоръжена полиция, и KOM_I, японска певица, бивша членка на култовата електронна J-Pop група Wednesday Campanella.

"Турнето" е замислен като "върховен израз на трансформацията на марката Victoria's Secret", според изявление за пресата на главния творчески директор на компанията Раул Мартинес. Той предлага по-експанзивен, глобален поглед към женствеността, отколкото е известен лейбълът за бельо, като един от дизайнерите, базираният в Лагос Бубу Огиси, съчетава божествено вдъхновение от митологиите на Йоруба и Игбо, а друг, Джен-Фанг Шуе от токийския лейбъл Jenny Fax, изследва телесната реалност на достигането на средна възраст. (Колекциите няма да се продават от Victoria's Secret, въпреки че някои продукти, вдъхновени от "Турнето", ще бъдат достъпни онлайн).

Освен новия си филм Victoria's Secret рекламира и нови инициативи за финансиране на жени творци и предприемачи. Изглежда марката отговаря и на дългогодишните критики, че през годините модното ѝ шоу е било културно безчувствено - например, че през 2012 г. Карли Клос е била с индианска забрадка - и е затвърждавало невъзможни идеали за тялото, информира БГНЕС.

Една от дизайнерките, Михаела Старк, подчертава извивките на корема и „любовните дръжки“ в своите ансамбли бельо, вместо да ги прикрива. Старк казва в "Турнето", че се е съгласила да участва във филма, за да се справи с дисморфията на тялото, която е изпитвала от гледането на минали ревюта на Victoria's Secret.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?