46

Модни тенденции за пролет-лято 2023: Кои са най-актуалните прически

Подходете отговорно към избора на точната фризура и потърсете съвет от специалист

Косат​а е важн​о женско оръжие, коет​о нежният пол се научи да използва много умело във времето. Една красива, стилна и модерна прическа прави дамата по-уверена и така тя привлича повече внимание към себе си.   

Да приемете новите тенденции в подстригването, да преориентирате предпочитанията си в прическите, да започнете да се променяте с условието за неизбежност на такива промени, не е лесна задача, но този процес е важен. Всяка промяна към по-добро както в живота, така и във външния ни вид ни дава допълнителна сила и ни зарежда с положителна енергия - изборът на най-подходящата прическа е много отговорен въпрос и както разбирате, доста неща зависят от това. 

Подходете към избора на точната фризура отговорно - не правете грешка в избора си, потърсете практически съвети от тези, които следят модните тенденции, за да ви дадат съвети коя прическа ви подхожда най-много.

Днес ще разгледаме кои с​а  модните тенденции в прическите за пролетно-летния сезон. Може би ще се вдъхновите да експериментирате и да освежите себе си з​а топлите месеци. Не забравяйте, че с една нова фризура можете да създадете по-изразителна и по-привлекателна, по-елегантна и по-женствена визия. 

На мода са дамските прически, които дават повече свобода на изразяване  

На последнит​е модни ре​вюта направиха впечатление именно те и вече набират популярност.  Т​ов​а са тези със и б​ез бретон, като Pixie и шапка, Garson, паж и Cesson, боб каре. Не можете да отхвърлите също асиметричната и многослойната прическа, както и стълбата и каскадата.

Елегантен Cesson и екстравагантен паж 

Модерна, елегантна и донякъде строга, прическата Cesson е модел на подражание на стил. Това е многослойна прическа, подходяща за коса с всякаква дължина, освен дълга. Паж е подходяща за дами от всяка възраст и за тези с удължено лице. 

Многослойна прическа 

Многослойната прическа ще реши много проблеми на една жена. С нейна помощ, ако една дама има рядка коса, може да увеличи обема й или обратното - при гъста коса с малко манипулации може да бъде бързо приведена в желаното състояние. 

Не за всички дами подстригването на пластове е подходящо и не за всеки тип коса и лице. Така че, преди да изберете този модел, е препоръчително да се консултирате със специалист и да разберете дали ви подхожда.

Прическа дързък гарсон 

Една от най-популярните прически сред възрастното поколение. Благ​одарение на универсалния и подмладяващ гарсон една дама може да свали няколко години от раменете си наведнъж, но проблемът с нея е, че не всички жени могат да я използват в образа си. Тя ще направи собственичката си по-млада и по-ярка и ще отговаря на всички възрасти, въпреки че в по-голямата си част изглежда добре на онези момичета и жени, които имат тънка фигура и подходящо лице.

Прическа луксозно каре 

Модното и стилно каре е подходящо както за къса коса, така и за средна дължина, къса или удължена, със и без бретон. Тази прическа със сигурност ще бъде търсена през топлите месеци.

Стилен боб

Женската прическа, наречена боб, както и гореспоменатото каре имат много възможности за изпълнение. Стил боб е  популярен сред по-младото поколение, въпреки че за дамите на средна възраст и при определени условия също е подходящ.

Красива каскада  

Стилната прическа каскада също има много фенове и успешно краси жени на всяка възраст. Такава прическа, която винаги изглежда стилна и красива, женствена и представителна, е желана от онези дами, които се стремят към елегантност и чар, но не желаят да се отърват от косата си, поне от по-голямата част от нея.

Прическа за нахални жени Pixie 

Pixie е популярна сред всички модерни жени и поради простата причина, че може да разкраси дама на всякаква възраст и с почти всякакво лице, дори независимо от структурата на косата. Тя е универсална и в резултат на това е  много търсена от доста време насам.

Красива асиметрия   

Има толкова много модели и форми на женската асиметрична прическа, че дори няма да ги изброявам, но нека просто кажем, че тя подхожда на почти всички възрастови категории дами. Асиметрията е красива с това, че е приложима за различни дължини на косата. С нея можете да създадете чудесен дизайн на прическа както за дълга или средна коса, така и за къса.

Удобна стълба 

За красивата и много модерна прическа стълба има доста възможности за изпълнение и дами от различни поколения предпочитат да я носят. Тя прави образа на своята притежателка специален, стилен и очарователен по свой собствен начин и може както да придаде пищност на образа на една дама, така и да я намали.

Жените, които трябва да скрият нещо от любопитни очи, например ушите или шията си, както и искат да закръглят, или обратно - да стеснят лицето си, да го преоразмерят, също прибягват до модерната прическа стълба.

Сладка и младежка прическа шапка 

Към младежката, сладка и много красива прическа, наречена шапка, благодарение на която през 2023 г. можете да скриете някои от недостатъците си, и обратно - да обърнете внимание на най-хубавите си черти, със сигурност ще прибягват не само млади момичета, но също и по-зрели жени.

Модата е мимолетна, особено в съвременните условия, и изборът на един стил на прическа веднъж за цял живот вероятно е грешно решение - може би трябва да получите мнението на специалист, за да се осмелите да рискувате. Помислете за това! 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?