3906

Модни съвети: 6 правила за комбиниране на цветовете в облеклото

Те ще подчертават силните ви страни и ще скриват недостатъците

 

Основната грешка в стила на всяко момиче, която определено ще развали изображението, е грешната цветова палитра. Много е важно да обърнете внимание на този фактор, когато комбинирате дрехи. Tогава тоалетът ще скрие недостатъците и ще подчертае всички предимства на фигурата ви.

Нека да разгледаме някои важни правила за комбиниране на цветовете в облеклото ни!

Цветен кръг на Итън - универсален наръчник за хармонично съчетаване на цветовете


Като начало си струва да разберете какво е цветно колело, защото е задължително, когато комбинирате цветове.

Опити за систематизиране на цветовете са правени многократно, едни от които са на Нютон, Гьоте и Оствалд. Кръгът на Итън обаче става най-популярен.

Йоханес Итън е швейцарски художник и преподавател. Изучава колоризма и има значителен принос в него. Той успява да систематизира опита на своите предшественици, занимаващи се с този въпрос - химици, физици, психолози, художници, и да изгради логическа схема, наречена „Кръгът (колелото) на Итън”.

В самия център на кръга има три основни цвята, след това има вторични цветове - зелено, оранжево и лилаво, които се получават при смесване на първичните, и накрая третични, които се получават при смесване на вторичните. Това означава - всички цветове на дъгата в затворен кръг. Те плавно преминават един в друг и образуват множество нюанси. Това цветно колело може да бъде изтеглено на вашия телефон и да се използва при пазаруване или избор на хармонично изображение. Някои пробни вече даже имат цветни колела.

Как да го използваме правилно? Можете да комбинирате цветове от една и съща тоналност, т.е. от един и същи спектър, да използвате съседни цветове с еднаква наситеност или пък триади и да създадете визия от три цвята.

Едноцветен тоалет

Идеята е цялата визия да се състои от дрехи в един цвят или неговите нюанси. Най-добре е да комбинирате неща в пастелни или студени цветове според този принцип. Като цяло силуетът изглежда хармонично, визията говори за спокойствие и сдържаност.

Близки цветове

Те са разположени един до друг в цветовия спектър. Един съседен цвят винаги е част от друг съседен цвят. Например лилавото е съчетание от червено и синьо, което означава, че може да се комбинира с червени или сини цветове със същата наситеност. Този принцип на цветова комбинация ще даде на образа спокойствие и оригиналност.

 

Допълващи се цветове

Допълващите се цветове са тези, които са от противоположните страни на цветовия спектър. Цветовете могат да имат еднакво ниво на интензивност. Можете да добавите малък детайл към изображението, състоящ се от цвят, който го допълва. Например монохромен външен вид, съставен от сини нюанси, ще бъде добре украсен с оранжеви и жълти детайли. Такива изображения са ярки и запомнящи се.

 

Комбинация от наситени и неутрални цветове

Смесете наситени и неутрални цветове. Тази комбинация винаги е добро решение. Има само една точка, на която трябва да обърнете внимание - не правете черното доминиращ цвят в изображението. Може да се разрежда с други неутрални цветове. В допълнение към черно, бяло, бежово и сиво можете да добавите тъмносиньо и цвят естествена кожа.

 


Не повече от четири цвята

Тоалетът трябва да се състои от 2 до 4 цвята. Използването само на един цвят за създаване на изображение обикновено изглежда скучно. Много различни цветове водят до „безпорядък”, защото хората бързо ще преместят погледа си от един цвят към друг, без да разбират къде да спрат.


Долната част е по-тъмна от горната

Това правило ще ви помогне визуално да направите фигурата си лека и тънка; то обаче не важи за белите елементи. Горната част винаги трябва да е по-светла, а долната - по-стабилна, т.е. по-тъмна. Ако следвате това правило, можете визуално да създадете широки рамене и доста тесен таз.

 


Цветни грешки

Неправилно избраната цветова схема определено ще развали визията. За да предотвратите това, струва си да вземете предвид типичните грешки в цветовите комбинации, които често се правят при избора на тоалет.

1. Ярък детайл в пастелна визия. Често искате да разредите меките пастелни нюанси с контрастен детайл, защото ви се струва, че визията ви изглежда незавършена. Това е доста сериозна грешка, тъй като този ярък детайл прави пастелното изображение скучно; в този случай е по-добре да използвате по-наситен нюанс от същата цветова палитра.

2. Тотален имидж без акцент. Изглежда доста скучно, така че си струва да добавите аксесоар със същата наситеност от различен спектър от цветовата палитра. Такива аксесоари могат да включват обувки, шапка, колан, ръкавици и др.

3. Бежов вид без щампи или акценти. Изображението изглежда „голо”. За да избегнете този ефект, използвайте различни аксесоари и други контрастни ръбове.

Има много правила за комбиниране на цветовете в дрехите, можете да изберете своя собствена комбинация от различни нюанси за всяка визия. Много е важно цветовете на вашия тоалет да подчертават силните ви страни и да скриват недостатъците. Те могат да предадат вашето настроение и вътрешно състояние, тогава дрехите ще говорят за вас, докато мълчите. Използвайте правилата от тази статия, тогава тоалетът ви винаги ще изглежда хармонично и няма да предизвика осъдителни погледи от минувачите.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?