Следвайте ни

Мисис България Вселена спец по източване на банкови карти

Красивата Валери Стефанова учи криминално право и се готви за битка с престъпността

viber icon

Ако Валери Стефанова беше холивудска звезда, изиграла десетки роли и превъплътила се в куп ексцентрични персонажи, едва ли щеше да живее по-интересно, отколкото в момента. Преди дни тя се окичи с короната на „Мисис България Вселена“, но за разлика от повечето красавици и модели, не е получила нищо даром от съдбата, семейството или поредния заможен спонсор. По пътя си нагоре най-атрактивната омъжена дама разчита единствено на собствените си възможности, огнен темперамент и приключенска природа.

Преди 10 години съдбата отвежда родената в Хасково хубавица в Лондон. Тя се мести там, за да научи и практикува езика на Шекспир. Решава да остане, защото вижда безбройните перспективи, които й открива английската столица.

Пътува по света. Обиколила е 58 държави. Живяла е на Карибите, в Барбадос и Гренада, дори за 6 месеца в Китай. В крайна сметка се установява трайно в Лондон, където създава верига от салони за красота и естетична медицина. През 2016 година основава първата си клиника, в която работят 10 лекари и терапевти. 

По-късно учи право, а днес има собствена кантора и се ползва с доверието на много влиятелни клиенти. Не спира да се усъвършенства и да търси нови предизвикателства. В момента Валери следва криминално право. 

Мисис България Вселена има дъщеря на две годинки - прекрасната Кимбърли. 

 

Появата на дъщеря й е съвсем непредвидена ​- както за Валери, така и за бащата на малката Кимбърли. Въпреки това най-красивата омъжена дама определя този момент като най-хубавия в живота си.

„Не го очаквах, дори не си представях, че ще ми се случи нещо подобно. Бях с приятеля ми едва от три месеца, когато забременях - напълно неочаквано. Случи се точно когато бях най-заета. Точно тогава всичко започваше да ми се получава, вървях само напред и нагоре. Стартирах няколко лични бизнеса, които се развиваха супер успешно, бях 24/7 задълбочена в проекти, в работа. Водех изключително натоварен живот”, спомня си Валери.

До този момент тя и бащата на детето й дори не коментирали темата за бебе. Двамата били „прясно“ влюбени и се наслаждавали на моментите си заедно. Още не се познавали добре, не били напаснали характерите си. За дете и дума не можело да става.

Случило се, без изобщо да усетят. След като заподозряла, че нещо с тялото й не е както преди, Валери си направила тест за бременност. Била шокирана от положителният резултат. „Не го очаквах по никакъв начин, с приятеля ми се пазехме. Не повярвах на теста. Помислих си, че е станала някаква грешка”, спомня си красавицата. След като посетила лекар и той потвърдил благата вест, на Валери най-накрая се наложило да приеме фактите. „Не можех да повярвам какво ми предстои. Още едно ново предизвикателство в моят живот, но този път толкова чисто и красиво”, връща лентата Мисис България Вселена.

В един момент тя се замислила за живота си - как младото, наивно, успешно и амбициозно момиче, което започва малък бизнес в Хасково, продължава в София, а после се озовава извън границите на родната си страна, след няколко месеца ще чува думичката „мама“ и към живота й ще се присъедини един невинен ангел, чието бъдеще зависи единствено от нея.

„В детето ми аз виждам моя полюс на равновесие. Кимбърли ме кара да искам да бъда добър човек. В нея намерих смисъла на съществуването си. Но не затова, че ще ме наследи и ще остане след мен, а защото посредством нея аз се уча всеки ден. Това да се грижа за нея, да й давам доброто от себе си, ме кара да вярвам, че все пак има някакъв смисъл от това да се живее, казва Валери, която мечтае да си роди поне още две дечица.

Майчинството никога не е било пречка пред успешната й кариера на бизнес дама. Намерила е  магическата формула двете страни от същността й да се развиват в синхрон.

Още като съвсем младо момиче тя започва бизнес в Хасково. Скоро обаче градът на тополите, топъл и уютен, но за съжаление, твърде скромен по мащаби, й отеснява. Това, което успява да постигне сред кръга си съграждани, не й е достатъчно. Възможностите й за развитие в професионален план са ограничени. Започва да си мечтае да се премести в град, където конкуренцията, но и успехът са по-големи. „Бях убедена, че някъде там късметът ще ме споходи, стига да правя всичко качествено и да съм добра в него“, спомня си Мисис България Вселена. И както често се случва с големи мечтатели като нея, колкото повече осъществява мечтите си, толкова повече нови идеи избуяват в съзнанието й.

Скоро решава да замине за София, където да продължи да развива бизнеса си. Отваря салон за красота, който с времето се разраства. Всичко върви повече от добре, когато един ден изпада в неловка ситуация. „Зададоха ми въпрос на английски език, на който не можех да отговоря. Стана ми супер конфузно от цялата ситуация. Хвана ме срам, че момиче на 22 години,  със собствен бизнес, здраво стъпило на земята, не знае нито един чужд език. Какво развитие да очаквам, ако не знам езика, който всеки втори говори?!, пита реторично красавицата.

Желанието й да комуникира с целият свят, без езикова бариера, която да спира устрема й, я отвежда до новата голяма цел - да научи перфектно езика на Шекспир.

Още на следващия ден се записва на частни уроци и засяда над учебниците. Не може да си прости, че е започнала толкова късно. Колко по-лесно би било, ако още като дете беше градила основите на езика, за да си служи с него свободно в съзнателния си живот…

Учи английски в продължение на година и стига до средно ниво. Все още обаче изпитва притеснение да разговаря на чуждия език. Познати я съветват да отиде в Англия, където да приложи в естествена среда наученото.

Дълго обмисля идеята да напусне родната страна и да се гмурне в непознатата реалност. Накрая записва колеж на Острова, без да има на кого да разчита в чуждата страна. Няма познати и приятели, които да я посрещнат и да й помогнат през първите месеци, докато се адаптира.

„Бях абсолютно сама в една непозната за мен държава, не говорех езика, не разбирах нищо. За мен беше голям шок всичко, което преживях и трябваше да преодолея. Започнах работа веднага, защото Англия е супер скъпа държава и ти трябват финанси, за да оцелееш. Отново се занимавах с моята страст - салоните за красота. Още се чудя как съм се справяла в началото, когато всичко беше пълна лудница”, разказва Валери. През този тежък период родителите <210> били плътно зад нея, приятелите - също.

„Плаках много още първата вечер след пристигането си. Колежът, в който се записах, осигуряваше един месец, в който да живеем в английско семейство. Тогава все още нямаше интернет навсякъде, не разполагахме със смартфони. Майка ми ходеше до пощата, за да може да ми звъни. И то не всеки ден, а през няколко дни. Чувствах се самотна. Не знаех добре езика. Семейството си говореше помежду си, а аз не разбирах абсолютно нищо. Бях напълно сама в една огромна държава. Изключително трудно ми беше да се придвижвам до колежа, да се оправям в градския транспорт и с такситата. Тази първа година беше много трудна, но и ключова за моето бъдещо развитие. След месеци борба и характер най-накрая проговорих перфектно езика. Това ми отвори нови възможности. Много се гордея с този факт”, не крие радостта си най-красивата омъжена българка.

Винаги се е чувствала като ловец на приключения. Авантюристичната й природа я отвежда на десетки екзотични места по света. Обожава да пътува, да среща нови хора и да открива непознати места. Да се зарежда с емоции, а после да се връща у дома с още едно преживяване в сърцето. Често говори за това, което е видяла, почувствала, пропътувала… Нарича го пътуване към себе си.

“Това са моите пътешествия и срещи с непознатото, далечното и интересното. Срещи, които ти дават много. Правят те щастлив и те карат да се чувстваш човек. Да забравиш пошлата реалност и да преоткриeш онова - хубавото и човешкото, което дреме вътре в теб. Онова, което често забравяш или пък ти се налага да потиснеш, защото така трябвало. И всъщност в края на всяко пътуване се оказва, че си открил не просто нова дестинация, а си взел със себе си ценното от нея. Не просто си пътувал някъде с някого, а си пътувал към себе си - единственото място, където си истински, а другите около теб си струват“, вълнува се Валери.

Често при пътешествията си по света преживява както забавни, така и лоши моменти. За неприятните никога не се сеща, те са се случили във времето, в което е трябвало, и край! Забравени са на мига.

С удоволствие обаче си спомня един доста смешен епизод от околосветското си пътешествие. Била на 24 и мечтаела да обиколи колкото се може повече държави. И в типичния си стил, без много да му мисли, отпрашила към първата дестинация - Тайланд. В екзотичната страна прекарала почти месец и се запознала в детайли с обичаите и начина на живот на местните. Продължила пътешествието си из цяла Азия. Добрала се до всяко кътче, в което е възможно да стъпи човешки крак.

На финалната права се озовала в Париж, откъдето възнамерявала да се прибере с влак до Лондон. „Планът беше след два часа да съм си у дома. Малко преди да си събера багажа обаче, установих, че съм „източила“ всички пари от банковите си карти. Нямах с какво да си купя дори билет! Започнах трескаво да ровя по джобовете си, претършувах всичко и малко по малко събрах колкото да хвана автобус. Както винаги, не беше по план, но пък се прибрах жива и здрава“, смее се красавицата. И допълва, че това съвсем не е първият случай, в който изпразва неусетно дебитните си карти. Този обаче още й държи влага и със сигурност ще го запомни. 

Дъщеричката Кимбърли говори два езика

Дъщеричката на Валери ​- Кимбърли, е олицетворение на поговорката, че крушата не пада по-далеч от дървото. Тя е само на две години и половина, но вече проявява завиден характер и е своенравна повече от майка си. „Кимбърли е единственият човек, който успява да ме надхитри и да получи това, което иска, въпреки че аз не го позволявам. Това е нещо, което никога на никого не се е получавало“, смее се Валери, която се гордее със силно изявените си лидерски качества. Убедена е, че ги е предала и на малката Кимбърли. Момиченцето вече говори два езика. В момента, в който изрекла първите си думи на български, вече можела да се изразява и на езика на Шекспир. Ученето на езици май като цяло й се удава… Обича да пее, много е подредена и организирана, хвали я майка й.

„Мечтая дъщеря ми на първо място  да е добър човек. Да помага на хората около себе си. Да не таи злоба и завист, да е позитивна и непрекъснато да раздава любов. Иска ми се никога да не спира да учи. Пожелавам й да е по-успешна от майка си и смело да следва мечтите си. А аз ще съм винаги до нея и ще я подкрепям”, обещава миската.

Преследва мечтите си с Mercedes S класа 

Ако обича нещо повече от пътешествията, това са високите скорости. Преследва мечтите си с Mercedes S класа - това е колата, която управлява в момента. Но мечтае за Lamborgini. Участвала е в благотворителни любителски автомобилни състезания в цяла Европа. Карала е Ферари в Италия, Германия и Испания.

Екстремното я влече, може би това е и една от причините да запише специалността „Криминално право“. Още като дете си представя как притежава частна кантора, решава проблемите на хората и  им помага.

“Винаги съм имала желанието да влияя върху живота на околните. В областта на наказателното правосъдие мога да постигна тази своя мечта. Желая да помагам на нуждаещите се, да защитавам общото благо и преди всичко да служа на хората. В рамките на наказателното правосъдие мога да работя с жертви на престъпления, да съдействам за решаване на криминални случаи или да предотвратя престъпления в моята общност”, изброява целите си Валери. 

Осигурява на деца безплатно онлайн обучение по английски

Каузата, на която е отдадена Мисис България Вселена, е изцяло свързана с личната й история. Семейството на Валери не е богато и тя не получава нищо наготово в живота си. Налага й се да се бори здраво, за да постигне мечтите си. „Три години събирах пари, за да замина зад граница и да се занимавам с това, което обичам. Спестявах много, лишавах се от доста неща. Нямах право да си позволявам глезотиите, които момичетата на моята възраст имаха само с едно щракване на пръсти. Имах единствено мечтите си. Но ето, в момента мога да си позволя всичко, което поискам. А най-сладкото е, че съм го постигнала сама, без помощта на спонсори или мъже“, гордее се красавицата.

Водена от идеята да направи малко по-лесен пътя към успеха на други деца, тя им осигурява онлайн обучение по английски език. „В днешно време това е много важно за младото поколение, особено за тези, които възнамеряват да работят зад граница. Огромен плюс е да знаеш друг език! А повечето родители нямат възможност да осигурят частни уроци на децата си. Всеки пести пари от всичко. Тежко е, но ние сме силен народ и ще се справим“, убедена е Мисис България Вселена.

За да се възползват от възможността за безплатно обучение, хората могат да се свържат с нея и екипа й в инстаграм и фейсбук, където има телефон и имейл за повече информация. „Всеки може да ми пише на лични в социалните мрежи. Нека хората не се притесняват да се свържат с нас. Целта е да помогнем“, призовава Валери.

Илияна Караланова

Илияна Караланова

Отговорен редактор Marica.bg

Илияна Караланова е завършила „Славянска филология” в ПУ „П. Хилендарски”. Работила е в Топ ТВ, в. „Труд” и plovdivweek.com. Била е зам.-главен редактор на в. „Строителство Имоти”.   Още

Коментари (4)

Тони

Тони

02.01.2021 | 06:49

Нещо не се връзват нещата - салон за красота в София, а заминава за Англия без средства. Печаливш бизнес в Лондон салони за красота,а заминава на околосветско пътешествие и няма пари да се прибере та като събрала ,,джобните,, си пари по джобовете и си купила билет Париж - Лондон с автобус. Накрая много ,,печалившия,, й бизнес завършва с реклама на онлайн курсове по английски и родителите веднага да се свържат с ,,преуспялата,, бизнес дама, за да научи децата им на ,,езика на Шекспир,,. А за таткото няколко думи? Абе малко сивичка ми се вижда тази българка! Платена статия.

Отговори
5 2
НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

01.01.2021 | 22:03

Най-напред искам да поздравя всички коментатори с много здраве за новата година.А към редакцията на Марица имам една голяма молба.Нека ако може тази година да не ни занимавате с разни съмнителни личности като тази тук която е превърнахте в суперменка.А към нея искам да се обърна-абе моме ти в манастир ли си живяла,та толкова много се чудиш на това как си забременяла.Чак си била шокирана от това.Ама интересчийко,ти на кого ги расправяш тези приказки как си забогатяла в Англия.То ако ставаше само с козметични салони,то половината жени на Англия щяха да са милиардерки.Да,може да си имала салони,но малко по-различни от козметичните,ако се сещаш за какви салони ти говоря.После може ли една изрядна и порядъчна жена да не спомене поне веднъж нещо за съпруга си.Умните жени не се фукат в колко държави са били и какви мерцедеси карат.Обръщам се още веднъж към Марица да не ни занимавате през новата година с разни миндилки.

Отговори
15 2
РВ.П. - БРАВО !

РВ.П. - БРАВО !

01.01.2021 | 23:50

Р.В.П.- БРАВО !

Отговори
4 2
Иван

Иван

01.01.2021 | 20:22

Скъпа курветина, няма спор

Отговори
10 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?