44

Мисия лайф коуч Лили, която помага на хората да намерят щастието в живота

Тя е мечтателка в големи мащаби, вдъхновителка, необятна вселена

Лиляна описва себе си на първо място като ЖЕНА. Вярва, че е родена да помага на хората да имат по-щастлив начин на живот. Тя е лайф коуч, или иначе казано, треньор за живота, консултант по личностно развитие. Мисията ѝ е да помага на другите да подобрят начина си на живот, но не във всички сфери. „Всеки лайф коуч си избира няколко теми, в които е добър и е постигнал успех. Тогава се развива и обучава по тях и благодарение на личните преживявания и опита си помага на хора, които са в подобни ситуации, да се измъкнат от тях”, разкрива тя.

Стремежът към себеразвитие я насочва към тази професия

 

Вследствие на труден брак, който имат родителите ѝ, Лили мечтае от дете да направи всички хора щастливи. Днес тя знае, че това нямам как да се случи, но вярва, че може да помогне поне на тези, които имат желание и смелост за промяна.

Занимава се официално с това от 6 години, а неофициално - цял живот. Приема тази професия като свое призвание. След като сменя различни сфери на работа, тя не успява да открие себе си и започва да се обучава за своето личностно развитие. Преминава през редица обучения по психология и личностно развитие в рамките на 2-3 години и тогава решава, че лайф коуч е професията, която желае да практикува, защото чрез нея ще може да помага на хората да се ориентират в живота: „Ако знаех по-рано, че тази професия съществува, сигурно това щеше да е единственото нещо, което съм правила в живота си”.

На въпроса какви хора най-често търсят помощта ѝ, тя отговаря: „Жени, защото на мъжете им е много трудно да взимат съвети от жени. Имала съм клиенти мъже - съпрузи на мои клиентки, но като цяло 95% от хората, с които работя, са дами (от 22- до 65-годишни), които идват с конкретни теми, чието решение търсят.

Повечето дами идват при мен, за да им помогна да са по-женствени, да постигат целите си, да се научат да се грижат за себе си, да се обичат като личности. Много често през последните години им помагам за взаимоотношенията с мъжете, децата, роднините. Понякога правя и консултации за сплотяване на екипа. Изобщо всякакъв тип взаимоотношения.

„Единствената ни цел в живота е да бъдем щастливи”, Далай Лама

Лили споделя, че най-често жените я търсят, когато са постигнали успехи в работата си, имат съпруг и деца, осигурени са материално, но не се чувстват щастливи. Тогава търсят начини да разберат къде е проблемът, какво в тях самите ги тревожи.

„Сякаш има различни периоди. Преди време при мен идваха жени, които искаха да сбъднат своите мечти и цели. В последно време ме търсят дами, които са се разделили с дългогодишните си партньори, и аз им помагам в този преход. Те са забравили какво е да живееш сам, цялото им ежедневие се променя и тогава им трябва човек, който едва ли не да ги хване за ръка и да ги преведе през този път.

Други дами се чувстват като роботи и им липсва радостта от живота. Тогава разговаряме, организирам различни събития, в които хората комуникират помежду си и са в защитена и уютна среда. За мен е важно те да се чувстват добре, да имат личностно развитие и това да се случи по най-приятния и лек за тях начин”, споделя тя.

Убедена е, че човек може да расте, без да има крайни преживявания и без да е болезнено, каквато е практиката на някои лайф коучове: „Просто няма да стане за една седмица, а за по-дълго време, но ще е приятно и леко. Истинската цел на коучинга за мен е да бъдем щастливи”.

За семинарите и събитията, насочени изцяло към жени, консултантът по личностно развитие разказва, че се стреми да сплоти групата, на дамите да им е интересно, да създадат нови запознанства, да обменят контакти. Често се завързват нови приятелства и бизнеси. Семинарите ѝ винаги са свързани с мотивация и трансформация с цел да преминеш на следващото ниво. Организира и такива за женственост. И този месец е идеалният за целта.

Намести короната си, кралице!

Лили е убедена, че всяка жена е родена за кралица. Затова един от новите ѝ проекти цели да накара дамите да се възприемат по този начин - стъпка по стъпка да преминат от това, че са хора, после жени и накрая кралици. Вярва, че няма как всички да се родим в кралски семейства, но още като малки повечето момиченца се правят на принцеси. Когато пораснат обаче, това остава забравено някъде в миналото. Лили иска да им припомни точно този период и да им върне тази емоция, за да се почувстват кралици. Тогава животът им може да се подобри.

„Всяка жена е кралица, просто на някои короната им е паднала, на други им е накриво, така че искам да им помогна да си наместят короните”, разкрива лайф коучът.

Личната мотивация е в основата на промяната

В началото на кариерата си Лили много искала да мотивира хората, но с времето разбрала, че това не може да се случи, ако самият човек няма мотивацията в себе си. „Ако ти не искаш да подобриш живота си и не осъзнаваш нуждата от промяна, няма как да постигнеш трансформация”, казва тя.

Според нея е хубаво да потърсим помощ от треньор за живота, преди да рухне всичко. Ако човек има някакъв проблем в личния си живот и още в началото реагира адекватно, тогава нещата може да се оправят (и да не се стигне до развод например).

Лили съветва и мъжете, и жените всяка сутрин да благодарят за това, че са живи, че са постигнали толкова много, да осъзнаят, че са ценни хора и са важни за околните, защото всеки един е движеща единица на обществото, а и на света.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
8 коментара
Сега Цветелинке

Сега Цветелинке

09.03.2024 | 22:52

Да си дойдем на думата: твоята лайф коуч в началото казва, че “всеки коуч си избира няколко теми по които е добър…” Към края се оказва, че Лили не е могла да си избере теми по които е добра и затова прави от всичко по малко, просто за да се държи над вода. Всичко това след като е опитала доста други професии, за които не ставала. По повод образование, споменаваш, че Лили е ходила на някакви курсове тук и там, et voilà! Лили е лайф коуч и раздава съвети на ляво и на дясно. Вече има коментари за използването на английски думи, така че няма да повтарям. Доколкото си спомням, английския ти не беше много добър.

Отговори
3 1
Аз на такива

Аз на такива

09.03.2024 | 20:38

Им казвам ЖИВ КОЧ. Така наричам тези .На такива глупости не вярвам , внос и ла..йна за балами.

Отговори
6 1
По-право в случая

По-право в случая

10.03.2024 | 03:04

Tъпи кози.

Отговори
2 0
За съжаление Забранена Зона

За съжаление Забранена Зона

09.03.2024 | 17:24

За съжаление за някои Забранена Зона! И лекари и социални Не желаят да допуснат хората до нея!

Отговори
0 2
Лекарите учат по 6 години

Лекарите учат по 6 години

09.03.2024 | 22:54

Тая е изкарала 3-месечен курс. На кого вярваш?

Отговори
3 0
Спиро

Спиро

09.03.2024 | 17:07

"Лайф коуч"? Марица, не се излагайте! Има български думи. Например "житейски съветник"

Отговори
7 1
Сега на мода е

Сега на мода е

09.03.2024 | 17:25

Сега на мода е да се говори с английски термини! Защото Политиците и Журналистиката изчерпаха смисъла на понятията в Българския език!

Отговори
8 0
Чиста тъпoтия

Чиста тъпoтия

09.03.2024 | 22:35

На политици, журналисти и друга паплач.

Отговори
3 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?