Следвайте ни

Министърка на Слави жертва на тормоз в училище

viber icon

Антония Валентинова, която е предложената от Слави Трифонов кандидатура за "Министър без портфейл" по ромските въпроси, е била жертва на тормоз в училище. Като дете е бита и малтретирана всеки ден до трети клас и бъдещата лекарка е чувствала дискриминация в училище. Вместо да я срине, отхвърлянето от околните се оказало нейният мотиватор.

"Исках да се докажа, че и аз мога. Исках да си спечеля уважението на хората", признава младата докторка. Вероятно затова и кредото, което я ръководи напред, е, че "трябва да умреш няколко пъти, преди да започнеш да живееш истински".

Семейството на Антония не се смята за част от малцинствата, тъй като са четвърто поколение интегрирани роми. Майка й Паулина е инженер по образование и споделя, че записала щерка си в школо без никакви роми. Именно там Антония била тормозена и бита всеки ден до трети клас по думите й.

Валентинова се дипломира през 2018 г. в Медицинския университет. Завършила с общ успех от 5,25 и избрала неврологията за своя специалност. След което започнала работа в болницата в Перник. Още по време на обучението си искала да се занимава с нервна генетика и редки болести, писа "България Днес".

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Лер

Лер

13.07.2021 | 16:54

Всички цветнокожи в момента в който малко се издигнат и гледат да избягат от гетото и тези дето го населяват. Никой не обича цигански работи, дори самите цветнокожи

Отговори
1 0
1234

1234

13.07.2021 | 15:39

Е и! Да я съжаляваме ли? Почти всяко дете е изживяло някакъв вид тормоз в училище! Някои споделят, други не и си го изживяват в себе си! Но не са тръгнали всички да хленчат по медиите!

Отговори
5 3
Габи

Габи

13.07.2021 | 15:26

Не вярвам на тези измислици. Явно една част от това общество е помогнало многа на Слави за да се први на толкова загрижен. Ако ги научи да бъдат отговорни ще му повярвам.

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?