Следвайте ни

Милионери грабнаха дома на покойния проф. Вучков

viber icon

Тузарско бентли има запазено място за паркинг пред кооперацията в центъра на София, в която до преди година живееше обичаният от всички проф. Юлиан Вучков. Според съседи, колата с еднаквите номера принадлежи на новите собственици на имота, които приключват с основния ремонт на кокетния апартамент.

Ако се вярва на мълвата, хората, настанили се в дома на колоритния интелектуалец и тв водещ, били „важни клечки” и държали една от най-популярните фирми в страната за слънчоглед, фъстъци, бадеми и всякакви видове ядки. Новите съседи все още не се били нанесли, но идвали от време на време, за да проследят какви ги вършат майсторите.

„Направиха много голям ремонт. Всичко е чисто ново и свети. Апартаментът на професора беше претрупан с книги, картини, негови записки и всякакви вещи. Изглеждаше малък и сякаш схлупен. Сега свети, прясно боядисан в бяло. Съвсем различно изглежда. Дограмата също смениха – сложиха някаква ултра скъпарска, поставиха климатици. Започнаха да пристигат някакви луксозни италиански мебели. Професорските продънени фотьойли отдавна заминаха на боклука…”, разкриват от кооперацията на столичната улица „Христо Белчев”.

Говори се, че имотът е купен за внушителната сума от 220 000 евро. „Дали е истина – не можем да знаем със сигурност, но все пак се намира в центъра на София и имотите тук държат високи цена. Работниците не са от разговорливите, но е ясно, че новите ни комшии ще са баровци, защото имат ново лъскаво бентли, а това не била единствената им кола. Разполагали с цял автопарк. Техните продукти се продават из цялата страна – едва ли има българин, които да не ги е купувал. Големи паралии са и са били почитатели на професор Юлиан Вучков”, разказват още в блока, пише „Уикенд“.

„Хората са много възпитани, не са от типичните български арогантни новобогаташи. Личи си, че с голямо желание ремонтират жилището. Ще се радваме да живеят постоянно тук, защото е хубаво апартаментът на професора да свети вечер, да се вижда, че в него има живот. Юлиан Вучков липсва на всички ни. Вярно, че имаше остър език и не цепеше басма на никого, караше се редовно с всички, но животът му никак не е бил лек, особено детството, когато е търпял лишения, гладувал. При него всеки залък е бил изстрадан. Ние  бихме се радвали ако новодомците сложат паметна плоча на Юлиан на входа, дори да е малка“, коментират комшии на колоритния водещ на „Времена и нрави”.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?