4020

Мик Джагър: Децата ми нямат нужда от $500 млн.

Мик Джагър говори открито за намеренията си към наследството на Rolling Stones. 

Изпълнителят, който съвсем скоро ще пусне нов албум с групата си, казва, че за момента няма планове да продава музикалния каталог на Rolling Stones, но все пак има идеи какво може да направи с него в бъдеще.

В ново интервю за списание WSJ, 80-годишният музикант каза, че е напълно възможно групата да получи половин милиард долара за наследството си, но нито едно от децата му няма нужда от толкова много пари. Затова обмисля да дари средствата за благотворителност. „Може да направим нещо добро за този свят“, казва още Джагър.

Междувременно той и останалите членове на групата – Кийт Ричардс и Рони Уд - добавят още един албум към дискографията си с предстоящия Hackney Diamonds, който ще е първият с тяхна оригинална музика от 18 години насам, пише tialoto.bg. Очаква се записът да излезе на пазара през октомври. Джагър разкри, че има редица гости, включени в албума, като Пол Маккартни, Елтън Джон, Стиви Уондър и Лейди Гага.

Музикантът казва, че е бил основната движеща сила, като постоянно е поставял колегите си под натиск за по-бързото завършване на албума. „Това, което исках да направя, е да напиша няколко песни, да отидем в студиото и да завършим записа до Свети Валентин. Това беше само ден, след като поех нещата в свои ръце, но всеки си го спомня. И след това заминахме на турне, както си го знаем“, казва Джагър.

Когато 79-годишният Ричардс попитал дали това наистина може да стане, Джагър му отговорил, че не вярва, но поне може да се опитат. По думите на фронтмена, групата е трябвало да си постави стриктен краен срок, по който да се движат. „Иначе щяхме да влизаме в студиото за две седмици, да излезем, а след шест седмици отново да се върнем и да повторим процеса. Трябваше ни краен срок“, спомня си Мик.

В крайна сметка крайният срок наистина донася успех на групата, като основните песни се записват за четири седмици, а крайният срок, поставен на Свети Валентин, е пропуснат само с няколко седмици.

Rolling Stones обявиха новия си албум с помощта на Джими Фалън на пресконференция в Лондон по-рано този месец, която беше излъчвана на живо в YouTube за всички фенове по света. Датата на пускане е 20 октомври, а първият сингъл се казва Angry.

„Не бихме пуснали този албум, ако не го харесвахме. Спокойно можем да кажем, че сме доста доволни от него. Не се големеем, но се надяваме да ви хареса“, каза по това време Джагър.

В емоционален момент триото спомена и какво е било чувството да записват песни без дългогодишния им барабанист Чарли Уотс, който почина през август 2021 година на 80 години. „След смъртта на Чарли, всичко е различно, той е нашето четвърто парче. Липсва ни. Разбира се, че ни липсва страшно много“, казаха от групата.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?