4020

Мерак: Рупърт Мърдок се ожени отново на 93 години

Медийният магнат Рупърт Мърдок се ожени за пети път, този път за пенсионирания молекулярен биолог Елена Жукова. 93-годишният милиардер е сключил брак с 67-годишната си съпруга в имението си "Морага Бел Ер" в Калифорния, славещо се с богати лозови насаждения.

Новината стана известна от снимки, публикувани от британския таблоид "The Sun", който е собственост на Мърдок. Кадрите показват как младоженците се усмихвaт един до друг. Мърдок е с жълта вратовръзка, а Жукова носи бяла рокля с дълъг ръкав.


Петата сватба на предприемача идва малко повече от година, след като различни светски издания разпространиха информация, че се среща с Жукова четири месеца след като прекрати двуседмичния си годеж с радиоводещата Ан Лесли Смит. Мърдок се е запознал с Елена Жукова на семейно събиране, организирано от третата му съпруга Уенди Денг, за която беше женен от 1999-а до 2013 г.

Елена Жукова има 42-годишна дъщеря - Даша, която е руско-американска колекционерка на произведения на изкуството и в продължение на 9 години беше омъжена за олигарха Роман Абрамович.

Мърдок се разведе с четвъртата си съпруга - актрисата и модел Джери Хол, през 2022 година, като я уведоми за решението си със следния имейл:

"Джери, за съжаление реших да сложи край на брака ни... Със сигурност прекарахме добре, но имам много работа. Моят адвокат от Ню Йорк ще се свърже незабавно с твоя".

Миналия септември, след седем десетилетия в ръководство на медийната си империя, Рупърт Мърдок се оттегли като председател на "Fox" и "News Corp". Публично търгуваната и базирана в Ню Йорк "News Corp" притежава стотици местни, национални и международни дигитални новинарски издания, включително "Wall Street Journal", "Fox News" и "Sky News Australia", както и книгоиздателя "HarperCollins". Според Forbes нетното състояние на Рупърт Мърдок е приблизително 19,5 милиарда долара.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?