3906

Матю Пери ме взе след "Приятели" в своето шоу, разкри актьорът Димитър Маринов

Матю Пери ме взе след „Приятели“ в своето шоу, разкри актьорът Димитър Маринов

 

Димитър Маринов е политически емигрант, който е завършил Железопътен техникум, а филмът, в който е участвал, има „Оскар“. Освен това е лежал в български затвор 3 години и половина. Самият Стивън Спилбърг го оценява висока по време на кастинга за „Зелената книга“, а когато печели ролята във филма, се напива от радост. Сега е жури на „София Филм фест“ и представя два филма с негово участие. Актьорът Димитър Маринов бе гост в студиото на „На фокус с Лора Крумова“ по Нова, където разказва как е оцелял със 112 долара в Ноксвил, за да достигне до голямото кино. 

Димитър споделя, че лятото на 90-а година, след участие в САЩ с „Магически гласове“ остава в страната. Дълго време живее на улиците и единственият, който е знаел за намеренията му, е актьорът Андрей Баташов. Определя се като български актьор, който работи в Холивуд. Убеден е, че е станал актьор в България и това, което прави в Холивуд, е да покаже на останалите как работят българските актьори. Учил е в класа на професор Крикор Азарян, с асистент Тодор Колев и професор Баева. 

 


„Тодор Колев никога не използваше думата професионалист, защото според него това е относително понятие. При тестове преди концерт се е обърнал към тон техниците с думите, че много лесно се работи с непрофесионалисти. Дори и самият Марлон Брандо казва, че не трябва да се принизява изкуството в професия. Учеха ни не на професионализъм, а на артистизъм. Затова се чувствам занаятчия, тъй като започнах във Видинския театър със занаята, преди теорията в Академията“, споделя артистът.

 

Махершала Али, Майкъл Хътън, Кристофър Боуърс, Димитър Маринов и Виго Мортенсън (от ляво на дясно) на премиерата на филма

 

Димитър има много интересни съвпадения в живота си и му се е налагало да стартира много пъти от нулата. Когато е в Америка, едно семейство му оказва помощ да се превърне от бездомник в човек с документи. Когато подава документи и казва рождената си дата – 6 октомври 1964 година, се оказва, че семейството е загубило син на същата дата. Продължават да поддържат връзка и дори Маринов кръщава малкия си син с името на тяхното загубено дете.

„При мен няма потъване. Има моменти на меланхолия. Уча моите студенти, колеги и приятели на вяра. Започнали сме да я губим, а това води и до загубата на надежда. За мен всички големи актьори са прекрасни и колкото е по-голяма звездата, е по-земна. Един от незабравимите ми случаи е този с Матю Пери, който ме взе за неговото шоу след разпадането на „Приятели“, споделя за срещите си с някои от големите холивудски звезди. 

 Актьорът Матю Пери от „Приятели“ почина през октомври 2023 година

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Сигурно

Сигурно

25.03.2024 | 13:48

Те е взел заради големия ти чииииифутски нос като на гарга който заема една трета от чиииииифутският ти нагъл сурат Нали Максчо А па що не и Морисчо

Отговори
0 1

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?