44
Следвайте ни

Мартин Карбовски създаде пиеса по действителен случай с главен герой...

viber icon

Мартин Карбовски отново показа висша форма на ирония и успя по негов си начин да осмее положението у нас. Журналистът, вдъхновен от историята на Пенка, създаде пиеса на абсурда с името "Крава“. Тя представлява модерен абсурдизъм, написан по действителен случай. Става дума за същата крава, но с името Мелпоменка, защото е в театъра. 

По думите му това не е първият му опит в театъра, тъй като през 1998 година е правил мюзикъла "Бог е невинен" в Пловдивския театър.

"Става дума за нещо много простичко - телевизията подиграваше своите герои. Сега това не се случва, затова решихме да направим пиеса, която да се подиграва на образите от телевизията", обясни той.

Според него в постановката се разказва с насмешка как се проектира телевизията в едно малко село. Става дума за същата крава, но се казва Мелпоменка, защото е в театъра. 

"В пиесата има всякакви стереотипни персонажи, които дават по телевизията. За всяка нация и човек има светлина в тунела, стига да не дават да го стрижат и доят много, както правят с кравите", смята Карбовски.

Той смята, че не бива да слушаме без да търсим логика в думите на другите.

Не се борим за себе си и сме просто клиенти на вериги. Те започват сериозно да ни ограничават. 

За него театър по време на пандемия се прави като тръгваш и спираш докато не се получи. Следващата постановка ще се играе на 13-ти от 19:30 ч. в Theatro Club.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?