Следвайте ни

Мариана Векилска с обидно ниска заплата, окраде Ани Цолова

viber icon

Мариана Векилска започна работа на обидна за опита и известността си заплата, след като се върна от Брюксел. За да се издържа, на водещата се налага да съчетава две дейности, пише Ретро.


Преди повече от година Векилска доброволно напусна бранша и се устреми към евроинституциите в Брюксел, където обаче работи само в продължение на няколко месеца.


След като напролет Векилска обяви, че официално се е завърнала в България и възнамерява повече да не търси кариерно развитие в чужбина, тя така и не получи покана от нито една медия, за да води свое предаване. Това принудило тв звездата да свали гарда и да си търси обикновена работа. От свои познати тя научила, че има отворени позиции за главни експерти в дирекция „Музеен маркетинг, връзки с обществеността и международна дейност“ към Военноисторическия музей в София.


Мариана подала документите си и била сред одобрените, тъй като покрила всички критерии за висше образование и опит. После обаче се явила на триетапен конкурс. Първо била на тест в края на юни, после имала практически изпит, а накрая и интервю. Векилска се справила с всички задачи и подписала договор с музея за позицията главен експерт. Наша справка показва, че основната ѝ заплата е 1050 лева, докато колегите ѝ в телевизиите получават по около 4-5 хиляди лева и нагоре месечно възнаграждение.


Тъй като сумата не била достатъчна на журналистката, за да успява да покрива разходите си и да се грижи пълноценно за своя син, тя се хванала и на втора работа. Мариана заимствала идеята на приятелката си Ани Цолова за провеждане на семинари, но не създала своя фирма като нея, а се присъединила към пловдивска такава. Там Векилска се занимавала с водене на лекции по бизнес етикет и комуникация. Провеждала ги онлайн и вече дори завършила първата си сесия с 8 души. Не става ясно обаче каква е цената на услугите ѝ, но тази на конкурентката ѝ в бизнеса Ани Цолова е 350 лева на човек за 1-дневно обучение.
 


   
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Рени Гатева

Рени Гатева

09.08.2020 | 22:38

Обидно ниски са пенсиите, обидно ниска е минималната заплата!С какво занимавате хората!!!!!

Отговори
12 4
Жика

Жика

08.08.2020 | 08:23

Има ли въобще някой който да им се връзва на тия двете и да им дава такива пари. Аман от тези застаряващи и супер амбициозни лелки.

Отговори
22 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?