Следвайте ни

Маратонките на "Сатаната" хит сред тинейджърите СНИМКИ

viber icon

Американският рапър Лил Нас Екс пусна своя собствена линия спортни обувки. Продуктът за броени минути предизвика фурор и във всички онлайн магазин беше разпродаден. Маратонките се произвеждат от компанията Ем Ес Си Ейч Еф (MSCHF), която е специализирана в онлайн разпространение на продукти от лимитирани серии на определена дата. Като основа е ползван друг хитов модел обувки - "Nike Airmax 97".

Шокиращото в случая е, че по маратонките на Лил Нас се забелзязват множество "сатанински" символи като пентаграм. Още по-смущаващ е червеният кант, като той съдържа капка човешка кръв. Това преля чашата и в социалните мрежи се заформи голяма вълна от недоволство. Спортният бранд "Найки" дори заведе иск срещу дизайнерите. От него става ясно, че "Сатанинските обувки" са произведени без тяхното съгласие и компанията по никакъв начин не е свързана с този проект. 

Всъщност рапърът много често показва увлечението си към окултното - той почти винаги е облечен в черно, като лакира ноктите си в същия цвят. Интересът към "сатанинските обувки" (Satan shoes) от страна на подрастващите е огромен. Цената на един чифт струваше около 1000$, а в началото бяха пуснати само 666 бройки, което е още една препратка към дявола. 

Лил Нас Екс е сред най-слушаните музиканти в момента. Неговото "заиграване" с окултното далеч не е случайно, като в последно време темата за "сатанизма" е особено актуално сред тинейджърите. В социалките могат да се видят множество клипове, на които младежи изпълняват окултни ритуали или носят пентаграми. Тази мода не е изключение и у нас, като изпълнителят "SK Medusa" дори успя да заблуди свещник и да заснеме сатанински музикален клип в църква. Скандалната Сузанита пък дебютира на сцената с песен, в която се е пееше как "тя е обладана от Луцифер и Буда".  

Заедно със скандалните обувки, Лил Нас пусна преди броени дни ново парче, чийто клип е изцяло в гореспоменатата тематика. За кратко време песента "Montero" събра над 40 милиона гледания в Youtube. Ексцентричният рапър преди няколко години успя да пробие с каубойския хит "Old town road".

Франк Воща

Франк Воща

Сътрудник

Франк Воща е завършил "Журналистика и Връзки с обществеността" в СУ "Св. Климент Охридски". Занимава се професионално с фотография от над 10 години. Работил е в БНТ и редица ПР агенции.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?