Следвайте ни

Манол Пейков осинови носорог от Кения СНИМКА

viber icon

Издателят Манол Пейков и дъщеря му Божана решиха да си осиновят носорог за Първа пролет. Както "Марица" писа, Пейков е под карантина заради положителен ковид тест. Той обаче кара заболяването безсимптомно и както се вижда, успява да си намери полезни занимания.

Животинчето живее в резерват в Южна Кения, казва се Аполо и е родено през март 2019-а. Пейков се вдъхновил за осиновяването му от пост във вестник "Гардиън", който разказва за момчета, спасили от фалит компания, а част от спечелените пари дарили за опека над животните.

За "малкия" Аполо се грижат хората от "Шелдрик Уайлдлайф Тръст", които от години спасяват слонове, носорози и жирафи, останали сирачета, докато пораснат. 38 от осиротелите като бебета животни вече си имат свои собствени деца. 

"Осиновяването не е скъпо - минимумът е 50 долара годишно, но пък представлява важна помощ както за животното, така и за хората, които посвещават времето си на неговото оцеляване, порастване, самочувствие и реинтеграция", заяви пред "Марица" Манол Пейков.

Той подписал документите за осиновителство, а от Шелдрик любезно обещали да го осведомяват надлежно за бита, състоянието и настроението на Аполо на всеки няколко месеца.

Иван Кирев

Иван Кирев

Репортер - екип „Шоу“

Иван Кирев е завършил Професионалната гимназия по машиностроене в Пловдив. Работил е в plovdiv24.com, plovdivlive.com, podtepeto.com. От май 2017 г. е репортер в отдел "Култура и шоу" на в. „Марица”.   Още

Коментари (1)

Пловдив

Пловдив

28.03.2021 | 21:00

Манол и майка му да не осигуряват работниците си на мин заплата, да вдигнат заплатите . Пък тогава да се глезят с глупости. Мамин Мони знае ли какви са заплатите на работниците?

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?