2374
Следвайте ни

Маникюрът през есента - с цвят на жълти листа и плодове СНИМКИ

viber icon

Огледало

Поддържането на перфектен маникюр през есента е трудоемка задача. Най-малкото защото трябва да бъдем по-деликатни с цветовата палитра при лаковете. Искрящите тоналности се набиват на очи и привличат вниманието подобно на светофар. Затова те не са толкова подходящи за сезона, който предполага по-пастелни нюанси. Такова е амплоато му и като че ли е по-добре да го следваме, вместо да му се противопоставяме...

Вярно е, че при маникюра съществува и доза ексцентричност. Тя обаче трябва да е добре съобразена с тоалета. Точно затова е хубаво да се въздържаме от дръзки решения в ежедневието, освен ако няма специален повод за това. Изключение от правилото са и моментите, когато комбинираме ноктите със специален изчистен тоалет и залагаме на декорациите върху тях като акцент. Тогава можем да си позволим леко претрупване и по-ярки рисунки.

Есенният сезон обаче е време на меланхолия и затова за всеки ден не е нужно да се изхвърляме, за да бъдем актуални. Достатъчно е да заложим на свежи идеи и асоциации с есента. Онази прелестна златна есен, която ни носи изобилие от отрупани лози, уханни круши и дюли, и късни праскови, събрали цялото слънце от отиващото си лято. Мислейки в тази посока, могат да ни хрумнат хиляди идеи, с които да разкрасим ноктите. Подобна есенна картина насочва в правилната посока, за да проявим креативност, съобразена със спецификата на сезона. Така че защо да не претворим всичко това, което есента ни подарява, върху маникюра? Падащите пъстроцветни листа също могат да дадат тласък на въображението ни по повод декорирането на ноктите.

Претворяването на положителните аспекти от есента в идеи за маникюр е особено подходящо. ако гардеробът ни за сезона е в малко по-сивкави или мрачни тонове. Съчетавайки тъмната жилетка с посланието за изобилие, което носят изрисуваните с лакове нокти, ние я правим фон за един есенен сюжет, колкото и налудничаво да звучи. Обяснението е, че при подобна комбинация вниманието пада върху маникюра. Това е начин да избягаме от цветовете, които в съзнанието ни предизвикват потиснато настроение.

Може би вече се досещате за палитрата, на която трябва да заложите след всичко казано дотук. Есенните цветове са оранжево, жълто, червеникавите оттенъци, които преминават към кафяво, и, разбира се, тук-там можем да капнем и малко златисто, но без да прекаляваме с блясъка. Него можем да запазим за следващия сезон - около Коледа, когато всичко около нас ще заблести, а брокатът буквално ще затрупа ноктите ни. Така че търпение - има време и за това! За фон спокойно можем да използваме и пастелното зелено, тъй като всички изброени цветове се открояват добре на него.

Засега предлагаме някои актуални идеи, а ако решите да ги доразвиете в собствена интерпретация, може би ще се получат шедьоври!

Златен дъжд

Опадалите листа, които са като златен есенен дъжд, лесно могат да бъдат претворени върху нокътната плочка. Достатъчни са минимални художнически умения за това. Няма значение дали използвате по-светъл, или по-тъмен фон. Те винаги ще се откроят и изпъкнат.

Хелоуин не е далеч

Съвсем логично есента се свързва и с тиквите. Те присъстват неотменно в менюто през този сезон. Затова нищо не пречи да включим мотиви, които напомнят за тях, и в маникюра си. Така със сигурност ще бъдем забелязани. Няма начин околните да не се възхитят на леката закачка. Освен това предстои честването на католическия ден на Вси светии, за който тиквите изглеждат като още по-актуална декорация.

Есенни детайли

Есента изобилства от тях. Ако нямате идеи, просто се разходете по пазара и хрумките веднага ще дойдат от само себе си. С плодовете, претворени в решения за маникюр, ще подобрим нагласата си за сезона и ще направим на пух и прах стереотипа за студ и дъждове. Нека бъдем позитивни и да си напомняме за добрите страни на есента, които не са никак малко.

Минзухари

Много често дамите предпочитат цветята като декорация на ноктите. Те са лесни за рисуване и в същото време много ефектни. Затова - в случай че си падате по цветчетата, препоръчваме да се спрете на минзухарите като по-актуални за сезона. Можете да ги претворите в оранжево или нежнолилаво, като няма да сгрешите с никой от вариантите.

Класиката е алтернатива

Ако нямаме време за експерименти или пък есенните рисунки ни изглеждат трудоемки, няма да сбъркаме с универсалното решение на всички проблеми - френския маникюр. Този избор показва изискан стил и е подходящ, ако тоалетът не предполага заигравки с декорациите.

Живка Гецова

Живка Гецова

Сътрудник

Живка Гецова е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. По-късно прави магистратура по международна сигурност в Sciences Po, Париж, с насоченост към въпроси от сферата на глобалното здраве. Работила е за две европейски агенции и има опит в различни медии в страната и чужбина.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?